1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Afette dahi ırkçılık illetinden kurtulamayanlar
Afette dahi ırkçılık illetinden kurtulamayanlar

Afette dahi ırkçılık illetinden kurtulamayanlar

Kahramanmaraş'ta Suriyelilere çadır verilmediği öne sürüldü.

23 Şubat 2023 Perşembe 23:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yetkililerin depremzedelere çadır dağıtımı sırasında Suriyelilere çadır vermediği ve Suriyeli muhacirlerin derme çatma çadırlar kurmak zorunda kaldığı öne sürüldü.

Kahramanmaraş'tan elimize ulaşan görsel ve bilgilere göre bölgedeki yetkililerden çadır temin edemeyen Suriyelilerin mavi brandalar ve çeşitli malzemelerle kendi çadırlarını yapmak zorunda kaldıkları gözlemlendi.

Diyarbakır'da da yardım kuruluşlarından çadır temin eden Suriyeli muhacirlerin yetkililer tarafından çadırlarının kurulumunun engellendiği iddia edildi.

Türkiye ve Suriye'nin kuzey bölgelerini vuran deprem afetinin ardından herkes el birliğiyle yaraları sarmaya odaklanmış, depremden çokça etkilnenen Suriyeliler de depremzedelerin yardımına koşmuştu.

Gelinen noktada çadır ve yardım dağıtırken ya da yurt-otel gibi yerlere yerleşim sağlanırken Suriyelilerin konu dışı bırakılması insani ve hukuki değildir.

Toplumu ırkçı ifadelerle günden güne daha da geren odakların söylemleri karşısında hükümet ve yetkililerin yapması gereken söylenenlere uymak değil kardeşliği pekiştirmek olmalıdır.

suriyelicadir.jpeg

suriyel.jpeg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum