1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. AFAD'dan Gazze'ye Yardım
AFAD'dan Gazze'ye Yardım

AFAD'dan Gazze'ye Yardım

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Filistin'e acil sağlık giderlerinde kullanılması için Dünya Sağlık Örgütü aracılığıyla 1,5 milyon ABD Doları maddi yardım gönderdi.

12 Şubat 2016 Cuma 19:33A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Filistin'e acil sağlık ihtiyaçları için 1,5 milyon ABD Doları tutarında mâli desteği Dünya Sağlık Örgütü'nün Filistin Temsilciliği'ne aktardığını açıkladı.

AFAD, "Sözkonusu meblağın, Gazze'deki 13 hastane ve 54 sağlık merkezinin ihtiyaçlarının 2016 yılında altı aylık bir dönem için temininde kullanılması öngörülmektedir" açıklamasını yaptı.

Gazze'ye Türkiye'den giden yardımlara izin verilmesi, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında görüşülen maddelerden biriydi.

AFAD'ın yazılı açıklaması

"Ülkemiz, acil gereksinimler başta olmak üzere, Filistin halkının temel ihtiyaçlarının zamanlıca karşılanması için harcamakta olduğu çabaları kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kapsamda, ahiren, Filistin Devleti’nin talebi ve mutabakatı üzerine, Gazze'deki hastane ve sağlık merkezlerinin faaliyetlerini yürütebilmelerini teminen, acil nitelikteki ve ağırlıklı olarak akaryakıt olmak üzere, ilaç ve diğer tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması için 1,5 milyon ABD Doları tutarında mali destek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Filistin Temsilciliğine aktarılmıştır.

Sözkonusu meblağın, Gazze'deki 13 hastane ve 54 sağlık merkezinin ihtiyaçlarının 2016 yılında altı aylık bir dönem için temininde kullanılması öngörülmektedir. 

Anılan yardımın yanısıra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), AFAD ve Türk Kızılayı’nın, Filistin’de insani yardım çalışmaları ile sağlık, teknik yardım, kültürel mirasın korunması, su temini, okul inşası ve eğitim bursu sağlanması başta olmak üzere çeşitli alanlardaki projeleri de devam etmektedir.

Türkiye, zor şartlar altında temel gereksinimlerden yoksun bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren Filistinli kardeşlerine tüm imkânlarıyla destek olmaya devam edecektir."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT