1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Adil Öksüz’e 3 Ayrı Tutanak
Adil Öksüz’e 3 Ayrı Tutanak

Adil Öksüz’e 3 Ayrı Tutanak

Gülen örgütünün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz için darbe sonrasında üç ayrı tutanak düzenlendiği ortaya çıktı.

22 Eylül 2016 Perşembe 11:23A+A-

Tutanağın birinde üzerinden çıkan para ve telefonlar yazıyor, GPS cihazından bahsedilmiyor. Başka bir tutanakta 'Üzerinde GPS cihazı bulundu' yazıyor. Bu ilk iki tutanakta polis ve jandarma imzaları var. Sadece jandarma görevlilerinin imzalarının bulunduğu üçüncü tutanakta ise Öksüz’ün GPS cihazını tuvalete attığı belirtiliyor.

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbenin yönetildiği merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanarak, Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Öksüz yakalandıktan sonra Ankara Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri H.K, aralarında Öksüz’ün de bulunduğu şüphelileri teslim almak için Jandarma Karakolu’na gitti. Burada iki tane ‘Teslim Tesellüm Belgesi’ hazırlandı. 16 Temmuz saat 14.30’da hazırlanan ve Adil Öksüz, 3 Jandarma personeli ile Emniyet Amiri H.K’nın imzasının bulunduğu ‘Teslim Tesellüm’ belgelerinin birinde, Öksüz’ün üzerinde çıkan para ve telefonlar yazıldı.

Aynı gün ve aynı saatte tutulan Adil Öksüz ile Emniyet Amiri H.K ve 3 Jandarma görevlisinin imzasının yer aldığı ikinci tutanakta ise ilk tutanaktaki ifadeler yazıldıktan sonra “Markası ZTE 4G LTE olan GPS yer koordinat belirleme cihazı” ifadesi yer aldı.

Üçüncü tutanak: GPS'i tuvalete attı

Dosyada yer alan ve üzerinde saati yazılı olmayan 16 Temmuz tarihli üçüncü tutanakta ise sadece Jandarma görevlilerinin imzaları yer alıyor. Bu tutanakta GPS’in Öksüz’ün üzerinde bulunmadığı, ‘cihazı tuvalete attığı’ belirtildi. Tutanağın metni şu şekilde:

“15 Temmuz 2016 günü meydana gelen darbeye teşebbüs olayı ile ilgili olarak komutanlığımızın sorumluluk alanında Kazan İlçesi Akıncı Mahallesinde yakalanmış olan Adil Öksüz isimli şahsın üzerinde yapılan üst aramasında bulunmamış olan Markası ZTE 4G olan GPS yer koordinat belirleme cihazı olarak isimlendirilen cihazı lavaboyu kullandıktan sonra klozete atmış olduğu kendiliğinden tarafımıza teslim etmediğine dair iş bu tutanak tarafımızdan tanzimle hazır bulunanlarca müştereken imza altına alınmıştır.”

İlk iki tutanakta Adil Öksüz’ü teslim aldığına dair imza atan Polis Amiri H.K, Öksüz’ü teslim almadan gitmiş. Hürriyet Gazetesi savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberde, “Polis Amiri H.K, aralarında Adil Öksüz’ünde de bulunduğu 10’a yakın şüpheliyi almak için İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelmiş. Ancak polis memuru, evraklar hazırlanmış olması ve altına imza atılmış olmasına rağmen, ‘başka gözaltında bulunan şüpheliler var oraya gideceğim’ diyerek Adil Öksüz’ü karakolda bırakmış. Benden sonra gelecek ekip alsın diyerek gitmiş” ifadeleri yer alıyor.

Tutanaklar yargılama dosyasına kondu mu, konmadı mı?

Savcılık kaynaklarına göre, Adil Öksüz’ün üzerinde yüklü miktarda para ve GPS aleti bulunduğuna ilişkin tutanakların adliyeye sevk edilirken dosyaya eklenip eklenmediği ise yapılacak soruşturma neticesinde açığa çıkacak. Adil Öksüz’ü serbest bırakan hâkim kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Dosyada sadece ifade tutanağı vardı” demişti.

HABERE YORUM KAT