1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Adeviyye'ye Kanlı Saldırı: 200 Şehit 4500 Yaralı
Adeviyyeye Kanlı Saldırı: 200 Şehit 4500 Yaralı

Adeviyye'ye Kanlı Saldırı: 200 Şehit 4500 Yaralı

Mısır'da darbecilerin Adeviyye’de gösteri yapan müslümanlara kanlı saldırısı sonucu 120 kardeşimiz şehit olurken, en az 4500 kardeşimiz yaralandı.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 05:41A+A-

Mısır'da cuntanın polis ve askerinin Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere saldırısı sonucu 200 kardelşimiz şehit oldu, 4500 kişi yaralandı.

Asker ve polisler Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sonrası son gelen rakamlara göre 200 kardeşimiz şehit olurken, yaralanan yaklaşık 4500 kişiden durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi. 

Doktorlar tesbit edilen en az 300 kişinin silahla yaralandığını açıkladılar. 

Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Cihad el Haddad, polisin, ambulansların meydana girişine izin vermediğini bildirdi. Meydandan sık sık kan bağışı anonsları yapılırken, kurulu sahra hastanesinde ilk yardım malzemesi sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi.

Polisin meydana açılan Nasır City'deki çevre caddelerden de göstericilere müdahale ettiği ve zaman zaman gerçek mermi kullandığı iddia edildi. Meydandaki gösterilere katıldıktan sonra evlerine dönen bazı göstericilere ise Ramses Meydanı ve 6 Ekim Köprüsü'nde saldırı düzenlendi. Saldırılardan dolayı Kahire'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan 6 Ekim Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Onların Ateşi Varsa Bizim Aziz ve Cebbar Allahımız Var

Rabiatul Adeviye Meydanı'nda dokunan bildiride "Onların ateşi varsa bizim Aziz ve Cebbar Allahımız var", "Kan aktığında semavat müdahale eder" ifadeleri kullanıldı.

Rabiatul Adeviye Meydanı'nda kurulan darbe karşıtlarına ait platformda darbe karşıtlarına okunan bildiride "İskenderiye'den Asvan'a kadar tüm kentlerde 10 milyonlarca Mısırlı faşist darbeci yönetime karşı olduklarını ortaya koymuştur" denildi.

Mısırlıların bugünkü gösterileriyle tüm dünyaya askeri darbelere karşı durmaktaki direncini bir kez daha gösterdiği belirtilen bildiride şunlar kaydedildi:

"Bugün sizler darbeye karşı olduğunuzu ve meşruiyetin yanında yer aldığınızı ortaya koydunuz. Mısır ordusu vatanı korumak üzere vardır. Başında bulunan komutanının tarafında olan bir kurum değildir. Artık bu günden sonraki direniş tavizsiz, kesin ve net olacaktır. Şunu herkes çok iyi biliyor ki Rabiatul Adeviye Meydanı yakınlarından buraya ulaşmak isteyenlere yönelik yapılan saldırılarla meydanın dağıtılması hedeflenmektedir. Meydandakiler korkutularak buranın boşaltılması planlanmaktadır. Onların ateşi varsa bizim Aziz ve Cebbar Allahımız var. Unutulmasın ki kan aktığında semavat müdahale eder."

CANLI YAYIN

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum