1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adeviyye Nöbetinde Grup Yürüyüş Konseri (FOTO)
Adeviyye Nöbetinde Grup Yürüyüş Konseri (FOTO)

Adeviyye Nöbetinde Grup Yürüyüş Konseri (FOTO)

Genç Hareket'in organize ettiği Saraçhane'de Adeviyye Nöbeti etkinlikleri devam ediyor.

18 Ağustos 2013 Pazar 18:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yürüyüş, miting, toplantı ve çeşitli gösterilerle lanetlenmeye devam ediyor. Bazı kentlerde hayatını kaybeden Mısırlılar için gıyabi cenaze namazları kılındı, dua etkinlikleri düzenlendi. Eylemlerin öne çıkan ortak sembolü ise Rabia işareti oldu.

Adeviyye için Saraçhane’de tutulan nöbete de dün yoğun bir katılım gösterildi. Genç Hareket mensuplarınca organize edilen etkinlikte çok sayıda duyarlı insan gecenin ilerleyen saatlerine rağmen Saraçhane’den ayrılmadı.

Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlikte çeşitli konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, marşlar söylendi. TRT Kahire temsilcisi Mehmet Akif Ersoy, araştırmacı-yazar Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmalarının yanı sıra Mısırlı gazeteci Ali Zalat da kitleye hitap etti. Grup Yürüyüş’ün konser verdiği etkinlik İbrahim Güleryüz’ün duasıyla son buldu.

Akşam ve yatsı namazının cemaatle kılındığı Saraçhane Parkının girişine üzerinde Mısır'daki katliamda şehit edilen bazı kişilerin fotoğraflarının yer aldığı "Ya Müntakim Allah, bizi intikamına memur et. Şehitler borcunu ödedi sıra bizde ümmet" yazan pankart asan gruptakiler, "Rabia işareti" olan dev bez poster açtı. Mısır ve Özgür Suriye bayraklarının, Mursi posterlerinin ve çeşitli dövizlerin taşındığı etkinlikte sık sık tekbirler getirildi, sloganlar atıldı. Katılımcıların slogan atarken "Rabia işareti" yaptığı ve bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü.

Grup Yürüyüş’ten Rabia Selamı

Saraçhane’de dün bir kez daha konser veren Grup Yürüyüş’ün marşlarına kalabalık hep bir ağızdan eşlik etti. Mısır ve Suriye şehitlerine adadığı marşlarıyla Grup Yürüyüş, Rabiatul Adeviyye’deki katliamı sembolize eden Rabia işaretinin nakşedildiği tişörtler giyerek sahneye çıktı.

Grup Yürüyüş, konserde Ömer Karaoğlu’yla birlikte "Çağları Aşmışız Biz" adlı eseri seslendirdi.

Nöbete Devam

Dün Adeviyye Nöbeti adlı Saraçhane’deki etkinliğin son günüydü. Ancak Mısır’da katliam sürecinin devam etmesi ve yoğun talep dolayısıyla nöbet etkinliğinin bir hafta daha uzatılmasına karar verildi. Bugün akşam namazından sonra etkinlik devam edecek.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

sarachane-adeviyye_genchareket-rabia17.jpg

grupyuruyus_sarachane-adeviyye_misir-konseri03-rabia.jpg

sarachane-adeviyye_genchareket-rabia07.jpg

grup-yuruyus_sarachane-adeviyye.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

***

Grup Yürüyüş'ün konserde seslendirdiği eserlerden biri Milyonlarız:

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum