1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Aden'de Kontrol Halk Komiteleri'nde
Aden'de Kontrol Halk Komiteleri'nde

Aden'de Kontrol Halk Komiteleri'nde

Yemen'deki siyasi ve askeri karışıklık devam ederken ayrılıkçıların kontrolüne geçen Yemen'in güneyinde de hareketlilik artıyor.

27 Ocak 2015 Salı 12:19A+A-

Yemen'deki siyasi ve askeri karışıklık devam ederken ayrılıkçıların kontrolüne geçen Yemen'in güneyinde de hareketlilik artıyor. 

Başkent Sana'dan ayrılarak devlet kurmak isteyen Aden merkezli güney ayrılıkçıları, Husilerin başkenti tamamen kontrol altına almalarının ardından oluşturdukları Halk Komiteleri ile Aden şehir merkezinde kontrolü sağlamış durumda.

Yemen'in güneyindeki en önemli liman kentlerinden biri Aden'de ayrılıkçılar polis merkezi, havalimanı gibi önemli noktaları kontrol altına alırken, yollarda asayiş uygulamaları yapıyor. Halk Komitleri adı altında toplanan silahlı gruplar, pek çok hakim noktalara, eski Güney Yemen'in bayraklarını astı.

Aden'de bulunan Yemen ordusuna bağlı askerler kışlalarında beklerken, zaman zaman ayrılıkçılarla küçük çapta çatışmalar yaşanıyor. 

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni bir boyut kazanmış, Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle istifasını Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuş, Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

HABERE YORUM KAT