1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özköse ve Coşkun'un Hayatından Endişeliyiz!
Özköse ve Coşkunun Hayatından Endişeliyiz!

Özköse ve Coşkun'un Hayatından Endişeliyiz!

Gittikleri Suriye'de 5 gündür haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun hakkında Milat'ta basın toplantısı yapıldı.

14 Mart 2012 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Milat gazetesi yazarı ve Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse’nin haber yapmak için gittiği Suriye İdlib’te beş gündür kayıp olduğu haberini dün sitemizde yayınlamıştık.

Bugün saat 13.00’te çalıştığı gazetede Adem Özköse ve kameraman arkadaşı Hamit Coşkun hakkında insan hakları kuruluşlarının temsilcileri ve Milat yazarlarıyla birlikte bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında Milat gazetesi genel yayın müdürü Ali Adakoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Suriye’deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için Suriye’ye giden Milat Gazetesi Yazarı ve Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’dan beş gündür haber alınamıyor. En son 9 Mart Cumartesi günü gazeteyi arayarak İdlib kentinde olduklarını ve herhangi bir problem olmadığını söyleyen arkadaşlarımızın hayatından endişe ediyoruz.  Dünyanın hiçbir yerinde gazetecilere, yardım gönüllerine ve sivillere zarar verilemez. Konuyu takip ettiklerini söyleyen Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden gerekli hassasiyeti göstermelerini ve vatandaşlarının hukukuna sahip çıkmalarını bekliyoruz. Suriyeli yetkililerden de konuyla ilgili acil açıklama bekliyoruz.

adem-ozkose_hamit-coskun.20120314153236.jpg

Daha sonra söz alan Özgür-Der temsilcisi Hamza Türkmen, Adem Özköse’nin sekiz-dokuz yıldan beri Ortadoğu’daki siyasi gelişmelerle ilgili cephelerden ve meydanlardan yaptığı haberlerle en önemli bilgi kaynaklarından birini oluşturduğunu; aynı zamanda onun çalışkan ve insan haklarına duyarlı ciddi bir savaş muhabiri olduğunu belirtti. Türkiye Dışişleri Bakanlığının derhal uluslararası ilgili kuruluşları harekete geçirmesini istedi.

Mazlumder Başkan Yardımcısı Demet Tezcan ise Adem Özköse ve Hamit Çoşkun’un bir savaş muhabiri olarak üstlendikleri riskli görevin önemi üzerinde durdu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden gazeteci olan bu muhabirlere vatandaşı olarak derhal sahip çıkmasını istedi.

İHH İnsani Yardım Kuruluşu Başkan Yardımcısı Osman Atalay ise gazeteci olarak Adem Özköse’nin ve kameraman arkadaşının Suriye olaylarını yerinden gözlemleyerek kamuoyuna yansıtmak konusunda üstlendikleri görevin risklerinden bahsetti. Konunun aydınlatılması ve eğer yaşanan bir mağduriyet varsa bunun giderilmesi için ilgili kuruluşları göreve çağırdı.

Milat gazetesi yazarı Nevzat Çiçek de medyadan, meslek kuruluşlarından ve resmi kurumlardan Suriye’de mağduriyete uğrayan Batılı gazetecilere gösterilen ilgi kadar Türkiyeli bir derginin Ortadoğu temsilcisi olan Adem Özköse’ye ve kameraman Coşkun’a da aynı ilginin gösterilmesi gereğine dikkat çekti.

Ali Adakoğlu basın açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı ve basın toplantısı yapılan ana kadar kendilerini hiçbir basın kuruluşunun aramadığını belirtti. Yarın Gazeteciler Cemiyeti’nde daha kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

adem-ozkose_basin-toplantisi_milat1.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum