1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adana'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Eli
Adana'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Eli

Adana'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Eli

Adana Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Diyarbakır’da uygulanan hendek siyaseti ve buna yönelik yapılan operasyonlarda mağdur olan halkın ihtiyaçları için bir kamyon yardım malzemesi yolladı.

24 Ocak 2016 Pazar 17:16A+A-

“Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyası dâhilinde Adana’lı gönüllü İslami kuruluşların ve halkın desteği ile toplanan yardım malzemelerinin önceki gün Diyarbakır’a ulaştırıldığı öğrenildi.

Adana Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, bir ayı aşkın süredir bölgede devam eden çatışmalar sonrası halkın büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Diyarbakır'daki İslami STK'larca başlatılan “Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım” isimli kampanyaya destek vermek için Adana'daki onlarca STK ile çalışma başlattıklarını belirten Serin, kısa sürede bir kamyon dolusu gıda, temizlik ve giyim türü malzemelerin toplandığını kaydetti.

Malzemelerin bölge halkına dağıtılmak üzere Diyarbakır'daki STK'lara teslim edildiğini ifade eden Serin, yardım çalışmasına destek veren STK'lara da teşekkür etti.

Diyarbakır'da zulüm altında evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur bir halk olduğunu ve bu insanların kendilerine batıdan uzanacak bir ‘Ensar' elini gözlediklerini belirten Serin, bölge halkına yönelik yardım çalışmalarının süreceğini vurguladı.

"Bin yıllık kardeşliği inşa eden bir toplumuz"

Yardım gönderen Adana'daki sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana Derneği Başkanı Mehmet Tosun, Kentteki sıkıntıların büyüklüğünün farkında olduklarını ve kendilerince bu yaralara merhem olmaya çalıştıklarını aktardı ve "Bu toplumun her ferdi olarak bizler bin yıllık kardeşliği inşa eden bir toplumuz. İstedik ki bu kardeşliğe bir damla da olsa su akıtan bir de bizler olalım. Rabbim destek veren tüm kardeşlerimizden razı olsun" diye konuştu.

 


 
Kaynak: Islahhaber.net

HABERE YORUM KAT