1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adana'dan 6 İlde 1215 Kişi Dinlendi
Adana'dan 6 İlde 1215 Kişi Dinlendi

Adana'dan 6 İlde 1215 Kişi Dinlendi

Adana'da Telekulak soruşturmasında yeni ayrıntı: Sadece Adana Emniyeti, 29 kentte 1215 üst düzey kamu görevlisi ile yargıcı kanunsuz olarak dinledi.

18 Nisan 2014 Cuma 06:32A+A-

Üst düzey kamu görevlileri ile yargı mensuplarını kanunsuz olarak dinleyen örgüte yönelik Adana merkezli yürütülen soruşturmada, Adana Emniyeti'nin dinlediği isimlerin sadece bu şehirde olmadığı ortaya çıktı. Yargı ve Emniyette paralel örgüte yönelik tasfiyenin ardından göreve gelen yetkililer, savcılığa Adana Emniyeti'nin yasadışı olarak dinlediği isimlerin yeraldığı listeyi gönderdi. Listeye göre sadece Adana merkezinde 1215 kamu görevlisinin yasadışı dinlemeye alındığı belirlendi. Emniyetten savcıya giden listede, Adana'da 102, Ankara'da 45, Antalya'da 137, İstanbul'da 220, Kocaeli'de 81, Sakarya'da 125, Van'da 41 üst düzey kamu görevlisinin illegal dinlendiği vurgulandı.

BAŞBAKANLIĞA YAZDI

Soruşturmayı derinleştiren savcılık telekulak mağduru isimlerle ilgili yetkisizlik kararı vererek dosyayı o isimlerin bulundukları şehirlere gönderdi. Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da bir yazı yazdı. Doğan, yazısında yasadışı dinlenen kişilerin çoğunlukla kamu görevlisi olduğuna dikkat çekerek, 'Dinleme yapan ve dinleme kararlarını alan şüphelilerin, mağdurların gerçek isimlerini ya da sahte isimler kullanarak ve mağdurların işlemediği suçları işlemiş gibi suç uydurarak genellikle de TMK 10. Maddesiyle Yetkili mahkemelerden dinleme kararı alınmak suretiyle yasadışı dinlemeleri gerçekleştirdiği görülmüştür' dedi.

SİSTEMLİ VE ORGANİZE

Sözkonusu dinlemelerin çoğunlukla il emniyet müdürlüklerinin istihbarat şubelerinde bazen de KOM ya da Terör Şubelerinde görev yapan bir kısım kamu görevlilerince yapıldığını vurgulayan Başsavcıvekili Doğan, yasadışı dinlemelerin yaygın, sistemli ve organize bir şekilde yapıldığının anlaşıldığını belirtti. Doğan, bu konuda kapsamlı ve ayrıntılı bir idari inceleme yapılıp yapılmayacağının takdirini ise Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bıraktı.

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT