1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Adana’da Suriyelilere Karşı Linç Girişimi
Adana’da Suriyelilere Karşı Linç Girişimi

Adana’da Suriyelilere Karşı Linç Girişimi

Adana son günlerde Suriyeli muhacirlere yönelik saldırılarla gündemde. Suriyeli bir genç iki gün önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Gece ise bir taciz iddiası bahane edilerek Suriyelilere karşı kitlesel linç provokasyonu yaşandı.

20 Eylül 2019 Cuma 01:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Adana’da 11 yaşındaki bir çocuğun taciz edildiği iddiasını provoke eden fitneciler, Suriyelilere karşı linç girişiminde bulundu.

Dumlupınar Mahallesinde ikamet eden Suriyelilere yönelik linç girişiminde bulunanlar, bölgedeki Suriyelilere ait ev ve işyerlerini tahrip edip birçok araca zarar verdiler.

Polisin ancak izlemekle yetindiği iddia edilen olaylar esnasında ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı. Yaralananların hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Haksöz-Haber’e bilgi veren bir görgü tanığı olaylardan hemen önce 3 aracın mahalleye geldiğini ve buradaki bir grup gence para dağıttığını söyledi.

Adana’da iki gün önce de Suriyeli bir genç uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

*

Tacizci Suriyeli Değil Türk!

Öte yandan tacizcinin iddia edildiği gibi Suriyeli değil aksine Türk olduğu ortaya çıktı. Görgü tanıkların Haksöz-Haber’e ilettiği bilgilere göre tacizle suçlanan şahsın Suriyelilikle uzaktan yakından alakası yok. Nitekim Valiliğin yaptığı açıklama da bunu teyit etmektedir. Adana Valiliğinin açıklaması şöyle:

"İlimizde meydana gelen ve bazı basın yayın organlarına yansıyan cinsel istismar olayı ile ilgili Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

19.09.2019 günü saat 19:00 sıralarında Emniyet Birimimize gelen bir ihbarda 11 yaşlarında bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaklaşık 20 yaşlarında ve düzgün Türkçe konuşan ve vatandaşımız olduğu değerlendirilen bir şahısla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmış olup, vatandaşlarımızın kamu düzeninin devamı açısından Emniyet Birimlerimize yardımcı olmaları ve gerekli sağduyuyu göstermeleri önemle rica olunur.”

Daha önce de birçok kez ortaya çıktığı gibi yine bu olayda da hedef tahtasına oturtulan Suriyeli muhacirlerin olayla alakasının bulunmadığı anlaşılıyor. Geriye provokatörlerin kitleleri rahatlıkla manipüle edip kışkırtmasına, insanı gözüdönmüş bir canavara çevirebilen kışkırtmalara zemin hazırlayan iklimi tümüyle kurutma sorumluluğu kalıyor. Bugün Adana’da kışkırtılan ve haksız şekilde Suriyeli mustazafları linçe soyunan bu canavarca ruhun ırkçı-faşizan söylem ve politikaların maya tutmasından ve milliyetçiliğin bizatihi siyasilerce enjekte edilmesinden son derece beslendiği de bu canavarca ruhun beslenmeye devam edilmesi halinde yol açacağı tahribat da ortadadır.

whatsapp-image-2019-09-20-at-00.43.28.jpg

whatsapp-image-2019-09-20-at-00.43.29-(1).jpg

whatsapp-image-2019-09-20-at-00.43.29-(2).jpg

whatsapp-image-2019-09-20-at-00.43.29.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum