1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adana’da HDP Binasına Ses Bombalı Saldırı
Adana’da HDP Binasına Ses Bombalı Saldırı

Adana’da HDP Binasına Ses Bombalı Saldırı

Adana'da dün akşam HDP Dumlupınar Mahalle Temsilciliği'ne ses bombası atılıp, silahla tarandı. Mersin'de ise Hür Dava Partisi Tarsus eski İlçe Başkanı M.Ali Kutan, dün gece silahlı saldırıya uğradı.

23 Temmuz 2015 Perşembe 20:38A+A-

DİHA'nın haberine göre, gece saat 01.30 sıralarında HDP Dumlupınar Mahalle Temsilciliği'nin önüne gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, parti binasını silahlarla tarayıp, ses bombası attı.

Saldırıyı gerçekleştiren saldırgan yada saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. 

Bir görgü tanığının anlatımlarına göre, parti binasının önüne siyah renkli plakası alınamayan bir araçla gelen yüzleri maskeli 3 kişi, önce ellerindeki pompalı tüfek ve tabancalarla o sırada kapalı durumda olan parti binasını kurşun yağmuruna tutup, ardından da ses bombası atarak, olay yerinden geldikleri araçla kaçtı. 

Saldırı sonrası olay yerine gelen polisler, parti yöneticileri haber verip, saldırıyla ilgili tutanak tuttuktan sonra gitti.

Parti binasına saldıranlarla ilgili harekete geçilip, geçilmediği konusunda henüz bir bilgi alınamazken, aynı saatlerde polis ise birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlarda gözaltına alınanların olup, olup olmadığı konusunda şu ana kadar henüz bilgiye ulaşılamadı.

MERSİN'DE 11 YARALI

Mersin'nin Tarsus ilçesinde de dün gece Barbaros, Fahrettinpaşa, Şahin, Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallelerinde sokağa çıkıp Suruç katliamını protesto etmek isteyen gençlerle polis arasında yaşanan çatışmalarda 11 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yaralılardan 6'sının polis olduğu öğrenilirken, diğer 5 kişinin üçü henüz çocuk yaştaki siviller olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yaralılardan sivillerden birinin ise Hür Dava Partisi Tarsus eski İlçe Başkanı M.Ali Kutan olduğu öğrenildi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Kutan'ın kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin olduğu belirtiliyor.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT