1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Adalet Bakanı Gül, Başak Demirtaş'a Yönelik Paylaşımı Kınadı
Adalet Bakanı Gül, Başak Demirtaş'a Yönelik Paylaşımı Kınadı

Adalet Bakanı Gül, Başak Demirtaş'a Yönelik Paylaşımı Kınadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik tepki çeken sosyal medya paylaşımını kınadı.

14 Haziran 2020 Pazar 21:28A+A-

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Savcılık gözaltı kararı verdi

Bu arada Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan kişi için gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında, Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhine yapılan Twitter paylaşımına dair yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştur. Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma hassasiyetle takip edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Twitter'da 'Vedat Muti7' isimli kullanıcı, Başak Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren cinsiyetçi paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşımın ardından "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketi açılmış ve 'Vedat Muti7' hesabı askıya alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT