1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aç tavuk kendini darı ambarında sanır!
Aç tavuk kendini darı ambarında sanır!

Aç tavuk kendini darı ambarında sanır!

Perinçek tayfasından Fikret Akfırat Türkiye’ye 19 Temmuz’da Tahran’da yapılacak görüşmelerde Suriye’de çözüm için İdlib’i rejim güçlerine terk etmeyi öneriyor.

14 Temmuz 2022 Perşembe 14:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bir yandan iktidara yakın bir pozisyonda durma çabası sürdüren ama aynı zamanda şebbihalığı da elden bırakmayan Aydınlık, Suriye’de çözüm adına katil sürüsünü adres göstermeye devam ediyor. Rusya, İran ve Esed üçlüsünün sözcülüğünü üstlenmiş durumdaki Aydınlık’ta bugün Fikret Akfırat isimli yazar Suriye’de Türkiye’ye aklınca yol gösteren bir yazı kaleme almış.  

Aydınlık yazarına göre Suriye’de asıl tıkanma İdlib’de HTŞ’nin hakimiyetinden kaynaklanıyormuş ve Türkiye çözüm için burada rejim ile işbirliği yapmalıymış. “İdlib’deki Tıkanmayı Tahran’da Aşalım” başlıklı yazısında Fikret Akfırat şunları söylüyor:

İdlib’de HTŞ’nin tek taraflı olarak ilan ettiği ve ABD’nin perde gerisinden desteklediği sözde bir özerk bölge yapılanması var. Türkiye sınırında yer alan bu bölgenin gerçekte, PKK’nın ABD desteğiyle kurmaya çalıştığı sözde özerk bölgeden bir farkı yoktur. O nedenle bu bölgede HTŞ’nin otorite kurmuş olması, sadece Suriye için değil Türkiye için de bir güvenlik sorunudur. Bu otoriteyi ortadan kaldırmak, öncelikle Şam ve Ankara’nın eşgüdümlü çalışmasıyla mümkündür. İdlib meselesinin halli, Türkiye ve Suriye’nin çıkarlarının sıkı sıkıya örtüştüğü bir nokta olmanın ötesinde Rusya ve İran açısından da öncelikli hedef olan ABD işgalinin sonlandırılması ve PKK’nın tasfiyesine gidecek yolu açacaktır…”

Ne güzel değil mi? Türkiye açıkça kendisini tehdit eden, askerleeini vahşice bombalayarak katleden, insanlık düşmanı bir rejimle ve onun hamileriyle işbirliği yaparak yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığı İdlib’i rejime bırakacak ve bu da çözüm olacakmış!

Çok da şaşırtıcı sayılmaz! Mao’nun katliamlarını Kültür Devrimi diye alkışlayanlara, Sırpların Bosna’daki etnik temizliğine methiye düzenlere, Esed katilinin vahşetine arka çıkanlara da ancak böyle bir çözüm önerisi yakışır zaten!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum