1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’yi Dokunulmazlıkların Kaldırılması Telaşı Sardı
ABD’yi Dokunulmazlıkların Kaldırılması Telaşı Sardı

ABD’yi Dokunulmazlıkların Kaldırılması Telaşı Sardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye'de milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ifade özgürlüğünü olumsuz etkileyeceğini ve bundan endişe duyduklarını ifade etti.

10 Haziran 2016 Cuma 11:43A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasıyla ilgili, “Şunu yine söylemek istiyorum, bu değişiklik Türkiye genelinde ifade özgürlüğü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak. Bundan çok endişeliyiz" dedi.

Toner, Washington'da düzenlediği basın toplantısında kendisine konu ile ilgili yöneltilen soruları yanıtladı.

DHA’ya göre konuya ilişkin soru üzerine Toner, "Demokratik toplumlarda ilk ilke, yasalar önünde eşitliktir ve yasalar kapsamında korunmalıdır. Biz siyasi konuşmalarda olmak üzere, ifade özgürlüğünün korunması gerektiğine inanıyoruz. Bu kural, ülkenin yurttaşları tarafından seçilmiş politikacılar için de geçerlidir ve onların konuşmalarını da içerir. Türk hükümetine konuyla ilgili kaygılarımızı ileteceğiz" diye konuştu.

Meclisin yoğun mesai ve tartışma sürecinin ardından milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırma yönündeki kararını takiben, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü yasayı onayladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT