1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Abdullah Şami Hastaneye Kaldırıldı
Abdullah Şami Hastaneye Kaldırıldı

Abdullah Şami Hastaneye Kaldırıldı

Ailesi, Al Jazeera’nin Mısır’da tutuklu bulunan muhabiri Abdullah Şami’nin durumunun kötüleştiğini açıkladı. Şami, 11 Ocak’tan bu yana haksız suçlamalarla hapiste tutulmasını protesto etmek amacıyla açlık grevinde.

05 Haziran 2014 Perşembe 02:05A+A-

Al Jazeera, Abdullah Şami’ye yeterince sağlık hizmeti sunulmadığından dolayı sağlık durumunun kötüye gittiği uyarısında bulundu.

Mısır Ulusal İnsan Hakları Komisyonu üyesi George İshak, İçişleri Bakanlığı’nın Şami’nin hastaneye nakledildiği haberini doğruladığını söyledi. İshak, İçişleri Bakanlığı’nın Şami’nin hangi hastaneye götürüldüğüne ilişkin herhangi bir bilgi vermediğini ancak Şami’nin ziyaret edilebileceğini belirtti.

Şami’nin ailesi endişeli

Al Jazeera’ye konuşan Abdullah Şami’nin annesi Süreyya Şami, oğlunun hastaneye kaldırıldığı haberlerinin kendilerine ulaşmasının ardından büyük bir endişeye kapıldığını söyledi. Süreyya Şami, hastaneye kaldırıldığını öğrenerek oğlundan 16 gün sonra ilk kez haber aldığını belirtti.

sureyya-sami-001.jpg

İnsan Hakları Meclisi, hapishanelerde bulunan tutukluların bir an önce mahkemeye çıkarılmaları, tedbir amaçlı tutuklama süresi ile sorgulama ve yargılamanın gereğinden fazla uzun tutulmaması çağrısında bulundu.

Aktivistler Mısır'da kaldığı hapishanede açlık grevini sürdüren Abdullah Şami’ye destek vermek için eylem düzenlemişlerdi. Eylemde gazeteciler ve aktivistlerin yanı sıra Şami’nin ailesi de yer aldı.

Hakkında hiçbir suçlama olmadığı halde dokuz aydır tutuklu bulunan Şami 134 gündür açlık grevinde.

 

HABERE YORUM KAT