1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Abdullah Muhaysini: Zafer Gecikmiştir Çünkü...
Abdullah Muhaysini: Zafer Gecikmiştir Çünkü...

Abdullah Muhaysini: Zafer Gecikmiştir Çünkü...

​​​​​​​Suriye'nin en büyük direniş gücü Fetih Ordusunun liderlerinden Abdullah Muhaysini Suriye'de gelinen süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

22 Ocak 2017 Pazar 15:13A+A-

Abdullah Muhaysini ''Suriye'de geciken zafer'' adı altında bir açıklama yayınladı. 

O açıklamanın metni; 

''Seyyid Kutup rahimehullahtan, Zulme uğrayan ve “Rabb’imiz Allah’dır” demekten başka suçları olmaksızın haksız yere yurtlarından çıkarılanlara yönelik zafer kimi zaman gecikebilir. Kuşkusuz bu gecikme yüce Allah’ın dilediği bir hikmetten dolayıdır. Zafer gecikebilir, çünkü ümmet henüz olgunlaşmamıştır, henüz gerekli eğitimi tamamlamamıştır.

...Mü’min ümmet elinden gelen her şeyi bu uğurda harcadıktan ve bundan sonrasını Allah’a bıraktıktan sonra yüce Allah’ın verdiği zafer sözü gerçekleşir. Mü’min ümmet, büyük zorluklar çekerken, acılara katlanırken, bütün gücünü bu uğurda harcarken, Allah’dan başka bir dayanağın olmadığını sıkıntı anında ancak O’na yönelineceğini bizzat yaşarken, Allah’a olan bağlılığı daha bir artsın diye zafer gecikebilir. Çünkü, yüce Allah kendisine izin verip zafere ulaştıktan sonra Allah’ın sistemi doğrultusunda hareket etmesinin ilk garantisi Allah’la kurduğu bu bağdır. Ancak bu şekilde azgınlaşmaz, yüce Allah’ın kendisine zafer bahşetmesine neden olan haktan, adaletten ve iyilikten sapmaz. 

Ortam henüz mü’min ümmetin temsil ettiği hak, iyilik ve adaletin geleceği açısından uygun olmadığından zafer gecikmiş olabilir. Durum böyle olduğu halde mü’min ümmet zafer elde edecek olursa ortamdan kaynaklanan ve birlikte yapamayacağı bir muhalefetle karşı karşıya kalabilir. Çevresindeki insanların gönülleri zafer kazanan gerçeği kabullenip kalıcılığını isteyecek duruma gelene kadar çekişme sürüp gidecektir.''

Kaynak: Islahhaber

HABERE YORUM KAT