1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Abdulbasit Sarut Yaralandı; Kardeşi Şehit Düştü
Abdulbasit Sarut Yaralandı; Kardeşi Şehit Düştü

Abdulbasit Sarut Yaralandı; Kardeşi Şehit Düştü

Muhasara altındaki Humus’ta yaşanan şiddetli çatışmalarda direnişin sembol isimlerinden A.Basit Sarut’un kardeşi de şehit düştü.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı Baas güçlerinin “Hizbullah” milisleriyle Humus’a düzenledikleri şiddetli saldırılar devam ediyor. Ağır muhasara/kuşatma ve yoğun saldırılara rağmen mücahidler günlerdir büyük bir direniş sergilediler.

Başta Halidiye olmak üzere Humus’un birçok bölgesinde yıkılmadık bina kalmadı. Direniş grupları sokak sokak çatışarak Humus’u korumaya çalışıyorlar.

abdulbasit-sarut_saroot_mohammad-waleed-al-sarout.jpg

Bu çatışmalar esnasında iki gün önce Humus’taki dev protesto gösterilerindeki etkili konuşmaları ve direniş marşlarıyla sembolleşen Abdulbasit Sarut’un bir kardeşi daha şehit oldu.  

muhammed-velid-sarut_saroot.jpg

Muhammed Velid Sarut’un, Halidiye’deki çatışmalarda şehit düştüğü öğrenildi. Ayaklanmanın ilk günlerinde Abdulbasit Sarut’un başka bir kardeşi daha şehit edilmişti.

Kendisi de Yaralandı!

Öte yandan Abdulbasit Sarut da çatışmalarda yaralandı.

abdulbasit-sarut_saroot.jpg

Daha önce de birkaç kez yaralanan ve ölümcül yaralar alan Sarut, toparlanır toparlanmaz direnişe katılmış ve son olarak Kusayr’da muhasara altında kalan mücahidlere yardım için giden ekibin içerisinde yer almıştı. Şimdi kendisi de muhasara altında kaldı. Sarut’un bulunduğu bölgenin kuşatma altında olduğu ifade ediliyor.

Sarut, daha önce de birkaç kez yaralanmıştı. Önceki yaralanmalardan bir görüntü:

abdulbasit-sarut_saroot1.jpg

***

Abdulbasit Sarut Kimdir? Tıklayınız...

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum