1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD’nin Yüzyılın Planı ve Gerçekliğimiz
ABD’nin Yüzyılın Planı ve Gerçekliğimiz

ABD’nin Yüzyılın Planı ve Gerçekliğimiz

​​​​​​​Tecrübe ile sabit ki BM ve uluslararası hukuk ABD ve Rusya karşısında netice verici olmuyor. Askeri gücün kılıcı adalet arayışını kesiyor.

01 Şubat 2020 Cumartesi 03:14A+A-

Hamza Türkmen, ABD ve Siyonist İsrail tarafından Filistin’e dayatılan “Yüzyılın Anlaşması” üzerine yazdı:

Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yılında ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “One Munite” demesinden 10 yıl sonra, ABD Başkanı Donald Tramp, tek taraflı olarak “Ortadoğu Barış Planı”nı bu yılın ilk 28. gününde ilan etti. Trump’ın basın açıklaması yaptığı podyumda İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu’yu yanına aldı, Filistin hakkında ilan ettiği ve “Yüzyılın Anlaşması” olarak belirttiği tek taraflı açıklamayı dünya kamuoyuna sundu. Bu şov, ABD adına “küresel kapitalizmin amiral gemisi” benim diyen bir kibir ve müstağnilik gösterisiydi.

Anlaşma Filistin ile ilgiliydi ama sunuş podyumunda tek bir Filistinli yoktu. Çünkü Kudüs’ü fiili olarak İsrail’in başkenti haline getirmeyi amaçlayan bu  “İhanet Anlaşması” ABD’nin kibir ve tahakkümünden kaynaklanan tek taraflı bir dayatma olarak bütün Filistin Müslümanları ve halkı tarafından ilk andan itibaren reddedildi.

Yazının Devamı >>>