1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD'nin Suriyedeki kara kuvvetleri de NATO'ya karşıymış!
ABD'nin Suriyedeki kara kuvvetleri de NATO'ya karşıymış!

ABD'nin Suriyedeki kara kuvvetleri de NATO'ya karşıymış!

ABD emperyalizmi, NATO terörizmi gibi söylemlere dayanarak emperyalist Rusya’yı paklamaya çalışan solun kervanına PKK da katıldı.

02 Mart 2022 Çarşamba 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER
PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, Ukrayna hükümetine destek çıkan politikaların devrimci, demokrat ve doğru olmadığını savunarak emperyalist Rusya’nın işgaline destek verdi.

Ukrayna’da bir hükümet olmadığı, emperyalizmin kuklası olduğunu iddia eden Kalkan, kan emici ve diktatör Putin’in yayılmacı ve emperyal politikalarını anti-emperyalizm zırvalarıyla savundu. 

Ukrayna hükümetini çete ve emperyalist işbirlikçi olarak tanımlayan Kalkan, kendileriyle mündemiç sıfatları, başkaları için kullanmaktan çekinmedi. 
Bilindiği gibi Türkiye’deki sol-sosyalistler, emperyalist Rusya’nın Ukrayna’daki işgal girişimine karşı olmak yerine canla, başla Rusya’nın sözcülüğüne soyunmuş durumdalar. 

ABD emperyalizmi, NATO terörizmi gibi söylemlere dayanarak emperyalist Rusya’yı paklamaya çalışan solun kervanına PKK da katılmış oldu.

Aslında PKK’nın bu kervana geç bile katıldığı söylenebilir! Suriye’nin kuzeyinde ABD’den destek alan örgütün bu açıklamayı biraz geç yapması anlaşılır. Çünkü, Suriye’de ABD emperyalizminden medet uman PKK’nın Ukrayna’da Rus emperyalizmini savunması kolay değil!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum