1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. ABD'nin Katil Uçakları Pakistan'da Katliam Yaptı
ABDnin Katil Uçakları Pakistanda Katliam Yaptı

ABD'nin Katil Uçakları Pakistan'da Katliam Yaptı

Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesini vuran ABD’ye ait insansız uçak, en az 8 kişinin ölümüne yol açtı.

24 Mayıs 2012 Perşembe 14:29A+A-

Amerikan güçlerine ait insansız uçaklar yine katliam yaptı.

Amerikalı yetkililer, saldırıların Kuzey Veziristan'da, İslamcı savaşçıların barındığı “düşünülen” bir üssü hedef aldıklarını kaydettiler.

BBC’de yer alan habere göre bu, son 24 saat içindeki ikinci saldırıydı. Dünkü benzer saldırıda da en az 4 kişi katledildi. Toplamda 24 saat için 12 kişi katledilmiş oldu.

Pakistan'da insansız uçaklarla düzenlenen operasyonlar, İslamcı savaşçıların da bulunduğu aşiret bölgelerini sık sık hedef alıyor. Saldırılarda önemli oranda çocuk, kadın, yaşlı savunmasız insanlar katlediliyor.

ABD, Afganistan'daki NATO güçlerine saldırılar düzenleyen çeşitli grupların bu bölgede barındığını belirtiyor. Pakistan ise düzenlenen Amerikan saldırılarının yerel halkı direnişçi gruplara daha da yakınlaştırdığına inanıyor.

Amerikan yönetimi bölgedeki insansız uçak operasyonlarını azaltmış olmakla birlikte, tamamen durdurmaya yanaşmıyor.

Son aylarda, insansız uçak saldırılarının yanı sıra, Pakistan'ın Afganistan'a NATO ikmal yollarını yeniden açmayı reddetmesi ABD-Pakistan ilişkilerinde gerginliği tırmandırdı.

Pakistan hükümeti insansız uçak saldırılarının, ülke egemenliğini ihlal ettiğini savunuyor. Bununla birlikte muhabirler, Amerikan saldırılarının İslamabad'ın üstü örtülü desteği olmaksızın sürdürülemeyeceğine dikkat çekildiğini de aktarıyorlar.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum