1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’li Müslümanlar 3 Müslüman İçin Ayakta
ABD’li Müslümanlar 3 Müslüman İçin Ayakta

ABD’li Müslümanlar 3 Müslüman İçin Ayakta

ABD'de üç Müslüman öğrencinin öldürülme nedeninin aydınlatılması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı.

12 Şubat 2015 Perşembe 02:20A+A-

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde aynı aileden üç Müslüman öğrenci silahla vurularak katledildi. Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan Müslümanlar, olayın "nefret suçu" olup olmadığının ortaya çıkarılmasını istiyor.

Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill’de üç Müslüman öğrenci vurularak öldürüldü. Salı günü yerel saatle 17.11’deki silah sesleri üzerine akademisyenler ve öğrencilerin yaşadığı apartmana giden polis, üç gencin cesedini buldu.

Polis, ölenlerin kimliğini 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki Yusor Muhammad ve 19 yaşındaki Razan Muhammad Ebu Salha olarak açıkladı. Yusor Muhammed’in Deah Shaddy Barakat’in eşi, Razan Muhammed Ebu Salha’nın ise kardeşi olduğu belirtildi.

Polise teslim olan 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks cinayetlerle ilgili olarak tutuklandı. Sosyal medyada cinayetlerin ‘yakın mesafeden infaz’ tarzında işlendiği ve kurşunların gençlerin kafalarına isabet ettiği iddia edildi.

Orta Kuzey Caroline bölge savcısı, bunun Müslümanları hedef alan bir saldırı olmadığını savundu.

Chapel Hill polisi, olayın nedenini araştırdıklarını belirterek “Topluma yönelik herhangi bir tehdidin sürdüğüne inanmamız için herhangi bir sebep yok” dedi.

ABD ve Batı basını, sosyal medyada Müslümanlara yönelik bu saldırıyı görmezden gelmekle suçlanıyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #MuslimLivesMatter (Müslümanların da hayatı önemli) etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. 

Müslümanlardan tepki
ABD'deki İslami sivil toplum örgütleri de cinayetlerin gerçek nedeninin tespiti için kampanya başlattı. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), güvenlik güçlerine çağrı yaparak, gençlerin öldürülmesinin ardında "nefret suçu" olup olmadığının ortaya çıkarılmasını istedi.

CAIR İletişim Direktörü İbrahim Hooper, henüz cinayetin nedenine ilişkin hüküm vermek için erken olduğunu ancak olayın "nefret suçu" olabileceğine ilişkin bulgular olduğunu söyledi.

Hooper, "Zanlının sosyal medyada din karşıtı paylaşımları ve kurbanları daha önce tehdit ettiğinin belirtilmesi, cinayetin nefret suçu olabileceğini düşündürüyor" dedi.

Hamas: Öldürülen gençler Filistinli
Hamas, öldürülen 3 Müslüman gencin Filistinli olduğunu açıkladı ve cinayeti kınadı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde aynı aileden 3 Filistinli'nin öldürülmesi, çirkin bir cinayet ve korkakça ırkçı bir eylemdir" denildi. 

Cinayetin kınandığı açıklamada, cinayeti işleyenin cezasını çekmesi için gerekenlerin yapılması konusunda ABD yönetiminin harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum