1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. ABD'li Gazeteden Nefret Saldırısı
ABD'li Gazeteden Nefret Saldırısı

ABD'li Gazeteden Nefret Saldırısı

ABD'nin California eyaletine bağlı San Bernardino şehrinde meydana gelen ve 16 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırı üzerine New York Post Gazetesi'nin attığı "Müslüman Katiller" manşeti tepki çekti.

04 Aralık 2015 Cuma 16:07A+A-

ABD'de önceki gün meydana gelen saldırıdan sonra New York Post Gazetesi'nin attığı "Müslüman Katiller" manşeti tepkilere neden oldu.

ABD'nin California eyaletine bağlı San Bernardino şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda 16 kişi ölmüş, 17 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Pakistanlı olması üzerine algı operasyonları da başladı.

ad808296nw.png

Polisten alınan bilgiye göre, engelliler merkezindeki bir kutlama sırasında çıkan tartışma üzerine, bir şahıs binayı terk etti. Daha sonra da yanında bir kadınla beraber, ellerinde silahlar ve üzerlerinde koruyucu kıyafetlerle geri döndü. Etrafı kurşun yağmuruna tuttuktan sonra kaçan zanlılar, saldırıdan saatler sonra polisle girdikleri çatışmada öldürüldü. Üçüncü bir zanlı gözaltına alındı, ancak bu kişinin saldırılara karışıp karışmadığı henüz netleşmedi.


New York Post Gazetesi ise başta "Cinayet Oturumu" (murder mission" olarak verdiği manşeti, saldırganların Pakistanlı olması üzerine "Müslüman katiller" (Muslim Killers) olarak değiştirdi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) hükümet işleri komisyonundan Robert McCaw, manşetin alçakça olduğunu belirterek toplumda korku tellallığı oluşturmaya ve halkın Müslümanlara karşı histerik arzular içerisine girmesine yardımcı olduğunu söyledi.

McCaw, Hristiyanlar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda saldırganın dinine atıfta buunmadığına vurgu yaparak Müslümanalra karşı düşmanca davranıldığını kaydetti.

Pakistanlı bir aktivist lan Ferhan Han Virk de bunun ilk olmadığını belirterek Paris saldırısından sonra da Müslümanların topyekun hedef haline getirildiğini kaydetti.

Sosyal medyada da tepki çeken manşet birçok kişi tarafından sorumsuz olarak nitelendirildi.

HABERE YORUM KAT