1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. AB'den Hep Aynı Terane: Endişe Duyuyoruz
AB'den Hep Aynı Terane: Endişe Duyuyoruz

AB'den Hep Aynı Terane: Endişe Duyuyoruz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Esed rejiminin Halep yakınları ve Şam'ın doğusuna yönelik yeni saldırılarına ilişkin haberlerden endişe duyduklarını bildirdi.

14 Nisan 2016 Perşembe 23:44A+A-

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlamasının, “cesaret verici” bir adım olduğunu belirten Mogherini, her iki taraftan sorumluluklarını yerine getirmelerini ve bu fırsatı boşa harcamamalarını istedi.

Suriye'de “ateşkes”in 6 haftadır yürürlülükte olduğunu hatırlatan Mogherini, “Son ihlallerden, bilhassa da Suriye rejiminin Halep yakınları ve Şam'ın doğusuna yönelik yeni taarruzuna ilişkin haberlerden endişe duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

“Tıbbî Destek Sürekli Engelleniyor”

İnsanî erişim konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu vurgulayan AB yetkilisi, şunları kaydetti:

“İnsanî yardım görevlilerinin tam değerlendirme yapmalarına, yardım ve tıbbî destek sağlamalarına izin verilmeli. Suriye rejimi ve müttefikleri, kuşatma altındaki 18 yerin 15'inden sorumlu. BM'ye hâlâ, Suriyelilerin çektiği sıkıntıların hazin sembolü hâline gelen Derayya ve Duma dahil, geriye kalan kuşatma altındaki bölgeleri ziyaret izni verilmedi.”.

Mogherini, bu yerlerde özellikle tıbbî desteğe ihtiyaç olduğunu, ancak bu desteğin sürekli engellendiğinin altını çizdi.

AA

HABERE YORUM KAT