1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'den Sürece Destek Mesajı
ABD'den Sürece Destek Mesajı

ABD'den Sürece Destek Mesajı

ABD, Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı silah bırakma çağrısıyla ilgili süreci destekleyeceklerini söyledi.

03 Mart 2015 Salı 12:12A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Harf, bir gazetecinin, "Hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan, PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı. Bu konudaki değerlendirmeleri gördünüz mü?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Biz bu çatışmaların sona erdirilmesi için barışçıl çözümü destekleyen tüm adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Hükümet ve öteki tarafların kalıcı barış sağlamak yönündeki tüm çabalarını takdirle karşılıyoruz. Daha çok ayrıntılar ve henüz bilmediğimiz, gün yüzüne çıkacak ayrıntılar olduğunu düşünüyorum, ancak biz kesinlikle izliyor olacağız."

Harf, "ABD, Öcalan'ı nasıl görüyor? Bu girişimi sağlayacak gücü ve etkinliği var mı?" sorusuna ise, "Bu konuda size bir değerlendirme yapmayacağım" yanıtını verdi.

28 Şubat Cumartesi günü HDP ve hükümet yetkilileri ortak açıklama yapmıştı. HDP heyeti, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya olağanüstü kongre çağrısı yaptığını duyurmuştu. Öcalan bu kongre sonunda, "Silahlı mücadelenin, yerini, demokratik siyasete bırakmasını" istemişti. Bu çağrıyı "tarihi" diye yorumlayan KCK yönetimi, "Hükümet sorumluluklarını yerine getirirse biz de getiririz" diye açıklama yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı

HABERE YORUM KAT