1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’den “Paralel Yapı” Operasyonuna Tepki
ABD’den “Paralel Yapı” Operasyonuna Tepki

ABD’den “Paralel Yapı” Operasyonuna Tepki

“Paralel yapı” operasyonuna Washington yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

15 Aralık 2014 Pazartesi 02:27A+A-

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, operasyonları yakından takip ettiklerini bildirerek, medya özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının ihlal edilmemesi çağrısında bulundu.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, pazar günü olmasına rağmen konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Tüm gazetecilere gönderilen, bakanlık sözcüsü Jen Psaki adına hazırlanan bildiride, Amerikan Yönetimi, Ankara’ya medya özgürlüğü ve yargı bağımsızlığını ihlal etmeme çağrısında bulunuldu.

“Türkiye’de gazetecilerin gözaltına alınmaları hakkında” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

"Türk polisinin Türkiye genelindeki lokasyonlarda bir dizi baskın ve gözaltına alma gerçekleştirdiğine ilişkin haberleri yakından takip ediyoruz. Öyle görünüyor ki, mevcut Türk Hükümeti’ni açıkça eleştiren medya organları, Türk kolluk kuvvetlerinin eylemlerinin hedefleri arasında. Medya özgürlüğü, yargılama süreci ve yargı bağımsızlığı, her sağlıklı demokrasi için önemli unsurlardır ve bunlar Türk Anayasası tarafından saygın bir yere konulmuştur. Türkiye'nin dostu ve müttefiki olarak, Türk yetkililerine, eylemlerinin bu temel değerleri ihlal etmemesi ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına zarar vermemesini temin etmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum