1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. ABD’den İran’a Yeni Bir Zeytin Dalı
ABD’den İran’a Yeni Bir Zeytin Dalı

ABD’den İran’a Yeni Bir Zeytin Dalı

Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, İran’ın Irak’ta pozitif bir rol üstlenebileceğini söyledi.

12 Ocak 2015 Pazartesi 14:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail Genelkurmay Başkanı Benjamin Gatz ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına konuşan Dempsey, İran ile Irak arasındaki yakınlık ve yoğunluk göz önünde bulundurulduğunda İran’ın Irak’taki etkisinin olumlu olacağını düşündüğünü söyledi ama gidişatın izlenmesi gerektiğini de hatırlatarak, “Her şeyi yakından takip ediyoruz” demeyi de ihmal etmedi.

Geçtiğimiz ay da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın Irak’ta IŞİD hedeflerine saldırılarının olumlu sonuçlarından söz etmişti.

Maryland Üniversitesinde Barış ve Kalkınma departmanından Prof. Shibley Telhami tarafından yapılan araştırmada Ortadoğu’da Amerikan çıkarlarına yönelik en büyük tehdidin İran’dan geldiğini düşünenlerin oranı sadece % 12’de kalırken, araştırmada IŞİD’in %70 ve Filistin sorununun ise %13’lük oranlarda en büyük tehdit olarak görüldüğü ortaya çıktı.  

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile 14 Ocak’ta Cenevre’de İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir görüşme planlanıyor.

Monitor 11 Ocak 2015’ten kısaltarak çeviren: Hasan Soylu / Haksöz-Haber

 

HABERE YORUM KAT