1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'den Hep Aynı Terane: “IŞİD'e Odaklanmış Durumdayız”
ABD'den Hep Aynı Terane: “IŞİD'e Odaklanmış Durumdayız”

ABD'den Hep Aynı Terane: “IŞİD'e Odaklanmış Durumdayız”

Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının Beşşar Esed'e askerî müdahale çağrısı yaptığı bildiriyle ilgili olarak Suriye krizinin askerî bir çözümü olmadığı görüşünün sürdüğünü belirtti.

18 Haziran 2016 Cumartesi 11:46A+A-

Beyaz Saray sözcülerinden Jennifer Friedman, ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilerin, Dışişleri Bakanlığı’nda 51 diplomatın, Obama yönetiminin Suriye politikasını protesto eden ve Beşşar Esed’e askerî operasyon düzenlenmesi çağrısı yaptığı bildiriye ilişkin sorularını yanıtladı.

“Suriye’de IŞİD Tehdidine Odaklanmış Durumdayız”

Sputnik'te yer alan habere göre, Obama’nın Suriye politikasında bir değişikliğin söz konusu olmadığını dile getiren Friedman, “Başkan, Suriye’deki krize askerî bir çözümün bulunmadığını her zaman açıklıkla ifade etti. Bu hâlâ geçerli. Biz Suriye’de IŞİD ve diğer grupların yaydığı tehdide odaklanmış durumdayız.” diye konuştu.

The New York Times’ın haberine göre 51 diplomatın imzaladığı bildiride, ABD’nin mevcut tutumunun Suriye muhalefetine zarar verdiği ve Beşşar Esed'in iktidarda kalmasına yardım ettiği kaydedilmişti. Bildiride ayrıca, Beşşar Esed’in ordusuna roket, insansız hava aracı ve gerekmesi hâlinde savaş uçaklarıyla saldırılması önerilmişti. Aksi takdirde ise Esed'in, muhaliflerle müzakere için üzerinde baskı hissetmeyeceği söylenmişti.

HABERE YORUM KAT