1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'den Esed ve Rusya'ya Tepki
ABD'den Esed ve Rusya'ya Tepki

ABD'den Esed ve Rusya'ya Tepki

ABD yönetimi, Suriye’de insanî yardımların gerekli yerlere ulaştırılamamasından Esed rejimi ve Rusya’yı sorumlu tuttu.

16 Eylül 2016 Cuma 06:58A+A-

AA’da yer alan habere göre, ABD yönetimi, Suriye’de ateşkese rağmen insanî yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamamasının sorumlusu olarak Beşşar Esed rejimi ve Rusya'yı gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Suriye’de çatışmaların azaldığını ancak insanî yardımlar konusunda aynı ilerlemenin görülmediğini söyledi.

“Bunun asıl görünen nedeni de Esed rejimi.” diyen Earnest, Rusya’nın rejim üzerindeki etkisini kullanarak, insanî yardımların ulaştırılmasını sağlaması gerektiğini ifade etti.

Earnest, “Yüz binlerce Suriyeli çaresiz durumda. Şu ânda onların hayatlarını kurtaracak yardımı taşıyan tırlar sınırın yanlış tarafında bekliyor. Bu da doğrudan Esed rejiminin ve Moskova’da onu koruyanların sorumluluğu.” ifadesini kullandı.

“Kastillo Yolundan Çekildiklerine Dâir Bilgi Yok”

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da insanî yardımların ulaştırılmasında hayatî önemi olan Kastillo yolunda bulunan rejim güçlerinin buradan çekildiklerine dâir kendilerinde bilgi ya da istihbarat bulunmadığını söyledi.

Cook, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Halep merkezinin dışarıyla bağlantısını sağlayan Kastillo yolunun açılarak insanî yardımların ulaştırılmasının rejimin yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT