1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'den Esed Rejimine İnsani Yardımları Engelleme Suçlaması
ABD'den Esed Rejimine İnsani Yardımları Engelleme Suçlaması

ABD'den Esed Rejimine İnsani Yardımları Engelleme Suçlaması

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power, Esed rejiminin kuşatma altındaki bölgelere yardım ulaştırılmasını engellediğini bildirdi.

06 Nisan 2016 Çarşamba 10:20A+A-
BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki insani durumu kapalı oturumda görüştü. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien da toplantıda konsey üyelerine brifing verdi.
 
Toplantının ardından gazetecilere konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Esed rejiminin, kuşatma altındaki bölgelere çatışmaların durdurulması anlaşmasında öngörüldüğü yeterlilikte yardım ulaşmasına izin vermediğini söyledi.
 
Suriye'de mart ayında bir önceki aya göre daha az gıda maddesinin kuşatma altındaki bölgelere ulaştırılabildiğini kaydeden Power, "Deraya'ya 2012'den beri BM tarafından tek bir gıda kırıntısı bile ulaştırılamadı" dedi.
 
O'Brien, geçen hafta yaptığı açıklamada, Deraya'da insanların açlıktan çimenleri yediği bilgisinin BM'ye ulaştığını belirtmişti.
 
Konuşmasında Madaya'dan gelen bir fotoğrafı da gösteren Power, BM'nin fotoğrafta yer alan çocuğu tıbbi nedenlerle kentten tahliye etmek istediğini ancak rejimin izin vermediği 14 yaşındaki çocuğun pazartesi günü hayatını kaybettiğini anlattı.
 
Power, Esed rejimi üzerinde etkisi olan tüm taraflardan insani yardım ulaşımı için rejime baskı yapmasını isteyerek, "Suriye rejimi, yeterli baskı uygulandığında gerekli adımları atabiliyor. Yetersiz beslenen insanların hayatlarının kurtarılması için Suriye rejimine büyük baskı uygulanması gerekiyor" diye konuştu.
 
İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft da yaptığı açıklamada, O'Brien'in Suriye'deki ağır insani koşullara ilişkin önemli bilgiler sunduğunu belirterek, Esed rejiminin insani yardım konvoylarına tam erişim izni vermesi gerektiğini kaydetti.
 
AA
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT