1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD’den Bir Menbiç Açıklaması Daha!
ABD’den Bir Menbiç Açıklaması Daha!

ABD’den Bir Menbiç Açıklaması Daha!

IŞİD Karşıtı Koalisyon’un sözcülerinden Albay Dorrian, “Menbiç’te YPG unsurunun kaldığına inanmıyorum. Benim anladığım onlar bugün çekiliyorlardı.” dedi.

17 Kasım 2016 Perşembe 16:55A+A-

IŞİD Karşıtı Koalisyon’un sözcülerinden Albay John Dorrian, önce Menbiç’te PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD/YPG unsurlarının bulunmadığını iddia etti, daha sonra da “Bugün çekiliyorlardı.” ifadesini kullandı.

Dorrian, Bağdat’tan video konferans yoluyla bağlandığı toplantıda Pentagon’daki basın mensuplarının Suriye’deki son gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Albay Dorrian, AA muhabirinin sorusu üzerine, PYD/YPG unsurlarının Menbiç’ten ayrılıp ayrılmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dorrian, önce “Menbiç’te hiç YPG unsuru bulunmadığını mı söylüyorsunuz?” sorusuna “Bu doğru.” cevabını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün, Twitter hesabından yaptığı “PYD/PKK militanları yerel unsurlara verdiği eğitimi tamamlayınca ilçeden ayrılacak.” açıklamasının hatırlatılması üzerine Dorrian, “Özel Temsilci McGurk’ün söylediklerini onaylıyorum.” dedi.

Dorrian, açıklamasının tam olarak anlaşılmadığı ve şu ân Menbiç’te hiç YPG unsurunun kalıp kalmadığı sorusuna, “Kaldığına inanmıyorum. Benim anladığım onlar bugün çekiliyorlardı.” cevabını verdi.

Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada PYD/PKK’nın silahlı kanadı YPG tarafından yerel unsurlara “eğitim” verildiğini ve bu sürecin tamamlanmasıyla tüm YPG unsurlarının ilçeyi terk edeceğini belirtmişti.

Daha Önce de PYD/PKK’nın Bulunmadığını İddia Etmişlerdi!

Öte yandan ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye’ye bildirimlerinde, Menbiç’teki PYD/PKK unsurlarının ilçeden ayrılıp Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti. Buna karşın Türkiyeli istihbarat birimleri Menbiç’teki örgüt varlığının devam ettiğini raporlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, 7 Eylül ve 27 Eylül’de yaptığı, bakanlığın internet sitesinde de yer alan açıklamada, örgütün kendilerine verdiği sözü tutarak Fırat Nehri’nin doğusuna çekildiğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum