1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'de Yine Siyahi Öfke: 71 Gözaltı
ABD'de Yine Siyahi Öfke: 71 Gözaltı

ABD'de Yine Siyahi Öfke: 71 Gözaltı

Silahsız iki siyahi gence defalarca ateş ederek öldüren polis memurunun aklanması üzerine düzenlenen gösterilerde 71 kişi gözaltına alındı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:22A+A-

ABD'nin Cleveland eyaletinde polis memuru iki siyahi gence defalarca ateş ederek öldüren polis memuru Michael Brelo, hakkında açılan  açılan davada beraat etmesi üzerine protesto gösterileri düzenlendi. Polisin sert müdahalede bulunduğu gösterilerde 71 kişi gözaltına alındı.

Cleveland polis memuru Michael Brelo, 29-31 Kasım 2012 tarihinde Malissa Williams ve Timothy Russell isimli iki siyahi genci öldürmekle suçlanıyordu. Hakim John O'Donnell, Brelo'yu suçlamak için yeterli delil bulunmadığına hükmetti. Mahkemenin sanık Michael Brelo, Timothy Russell ve Malissa Williams ölümüne bilerek sebep olduğuna dair herhangi bir delil getiremediği ifade edildi.

Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra toplanan göstericiler seslerini duyurmak için gece boyunca protestolara devam etti. 71 kişinin gözaltına alındığı gösteride, Cleveland polisi yasadışı hiç bir gösteriye izin vermeyeceklerini, saldırganlık içeren gösterileri hoşgörüyle karşılamayacakalrını söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı ise, konu ile ilgili soruşturmanın devam edeceğini duyuran bir bildiri yayınladı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT