1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’de Hortum: 91 Ölü, 145 Yaralı
ABD’de Hortum: 91 Ölü, 145 Yaralı

ABD’de Hortum: 91 Ölü, 145 Yaralı

Devasa bir hortumun Oklahoma City'yi savaş alanına çevirmesi sonucu en az 91 kişi öldü, 70'i çocuk 145 kişi de yaralandı.

21 Mayıs 2013 Salı 12:53A+A-

ABD'de devasa bir hortumun Oklahoma City'yi savaş alanına çevirmesi sonucu en az 91 kişi öldü, 70'i çocuk 145 kişi de yaralandı. Bir çiftlikte de 80 at telef oldu. Ölümcül hortum an be an kameralara yansıdı. Yol açtığı inanılmaz yıkımın boyutu fırtına dindikten sonra ortaya çıktı.

Hızı zaman zaman saatte 320 kilometreyi bulan ve 3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortum sebebiyle yüzlerce ev yerle bir oldu, araçlar hurdaya döndü. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Enkaz altındaki arama çalışmalarının gece boyu süreceği kaydedildi. Dev hortumun yerle bir ettiği iki ilkokuldan birisinin Plaza Towers İlkokulu olduğu, felaket anında binada 75 öğrencinin bulunduğu belirtildi. Hortum sırasında okulda olan 24 çocuktan ise haber alınamıyor.

Hortum, Oklahoma City'nin alt yapısını da felç etti. Bölgede elektrik ve telefon hatlarının yanı sıra ulaşım da olumsuz etkilendi. Moore bölgesinde evlerin yerle bir olduğu, arabaların üst üste hurda olarak yığıldığı ve ağaçların dahi kökünden sökülerek kasırgada sürüklendiği görüldü. Dev hortumun bölgedeki bir at çiftliğini de yerle bir ettiği ve ahırlarda bulunan 80 atın telef olduğu kaydedildi.

Oklahoma City'yi 1999 yılında da büyük bir hortum vurmuş, saatte 486 kilometre hızla esen rüzgar dünya tarihinin en şiddetli kasırgası olarak kayıtlara geçmişti.

Ölü sayısı 91’e yükseldi

ABD'nin Oklahoma eyaletini vuran dev hortum sebebiyle 20'si çocuk 91 kişi hayatını kaybetti, 70'i çocuk 145 kişi ise yaralandı.

Yetkililer özellikle Moore kentinde hastanelere çok sayıda yaralının akın ettiğini, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını, yolların yıkıntılar sebebiyle kapalı olduğunu ve ulaşımdaki aksamaların giderilmeye çalışıldığını bildirdi. Yıkıntılar arasından cesetler çıkarıldığı, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Moore başta olmak üzere Oklahoma'nın birçok yeri enkaza döndü. Sığınaklarından ve bodrum katlarından çıkan insanlar, gördüklerine inanmakta zorlandı. Hızı saatte 320 kilometreye ulaşan hortumun yıktığı binalar arasında bir okul ve hastane bulunuyor. Hortumun rotasında iki okul olduğu, bunlardan birinin boşaltıldığı, diğer okuldaki çocukların bodruma saklandığı ve ölümlerin bodrumun sel sularıyla dolması sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Bölgede hava kararmasına rağmen arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT