1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'de Askeri Merkezlere Silahlı Saldırı
ABD'de Askeri Merkezlere Silahlı Saldırı

ABD'de Askeri Merkezlere Silahlı Saldırı

ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde iki askerî merkeze ateş açan eylemci, 4 askeri öldürüp 3'ünü yaraladı. Müslüman eylemci olay yerinde katledildi.

17 Temmuz 2015 Cuma 01:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD'ye şok! Kendi topraklarında saldırıya uğrayan ABD, 4 askerini kaybetti.

AA'da yer alan habere göre Chattanooga Kenti Belediye Başkanı Andy Berke, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın önce bir askerlik kayıt ofisine ardından da yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki diğer bir askeri tesise ateş açtığını söyledi. Saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını belirten Berke, saldırganın da öldürüldüğünü dile getirdi.

Ölenlerin 4'ü de Asker

Saldırının nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirilirken öldürülen 4 kişinin asker olduğu belirlendi. 

Eylemcinin Adı

Tennessee Eyaleti'nde iki askeri merkeze ateş açarak 4 askeri öldürüp 3 kişiyi yaralayan eylemcinin 24 yaşındaki Muhammed Yusuf Abdülaziz olduğu bildirildi.

İsmi açıklayan FBI, Abdülaziz’in eylemi yalnız gerçekleştirdiğini de duyurdu.

ABD’li yetkililer, eylemcinin, aracıyla askere alma ofisinin önüne gelerek otomobilinden inmeden ateş ettiği, içeridekilerin arka bölüme kaçmasının burada can kaybını önlediğini belirtti. 

Eylemcinin askere alma ofisinin ardından aracıyla deniz piyadelerinin bulunduğu Donanma Rezerv merkezine giderek buradaki askerlere ateş açtığı ve 4 askeri burada öldürdüğü; ardından da çatışmada öldürüldüğü kaydedildi.

Çatışmalarda biri polis 3 kişinin de yaralandığı, yaralanan polisin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.   

FBI ve yerel polisin saldırının nedenini belirleme çalışmasını sürdürdüğü kaydedilirken Savcı Bill Killian basın toplantısında yaptığı açıklamada, saldırıyı "iç terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İlk belirlemelere göre, eylemcinin yalnız hareket ettiği, o bölgede yaşadığı ve mümkün olduğunca fazla zarar vermek amacı taşıdığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum