1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ABD vize işlemlerini durdurdu
ABD vize işlemlerini durdurdu

ABD vize işlemlerini durdurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımlaması üzerine vize işlemleri durduruldu.

23 Ekim 2020 Cuma 16:51A+A-

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımladı. Temsilcilikler aracılığıyla yürütülen her türlü vatandaşlık ve vize işlemi de uyarı kapsamında geçici olarak durduruldu.

Uyarıda “ABD'nin Türkiye Misyonu'na, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu başta olmak üzere ülkenin diğer kentlerinde ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar ulaştı" denildi.

ABD'nin Türkiye'deki temsilciliklerinin internet sitesinden yayımlanan uyarıda ABD vatandaşlarının ve yabancı uyrukluların iş yeri ya da alışveriş merkezi gibi biraya geldikleri yerlerde dikkatli olmaları tavsiye edildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul'daki Başkonsolosluğu, İzmir ve Adana'daki konsolosluklarında verilen bütün Amerikan Vatandaşlık ve vize hizmetlerinin geçici olarak durduruldu. Bu süre içinde randevusu olan bireylere e-posta yoluyla nasıl yeni randevu alabilecekleri konusunda bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT