1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. ABD ve Hizbullah Londra’da Görüştü İddiası
ABD ve Hizbullah Londra’da Görüştü İddiası

ABD ve Hizbullah Londra’da Görüştü İddiası

İngiltere'nin Hizbullah ve ABD arasında görüşmelere arabuluculuk ettiği iddia edildi. Görüşmelerde El kaide'ye karşı mücadelenin ele alındığı öne sürülüyor.

28 Kasım 2013 Perşembe 16:21A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah arasında İngiltere'nin aracılık yapmasıyla  gizli görüşme gerçekleştiği iddia ediliyor. Tarafların toplantıda Lübnan’ın siyasi konularını ve El-Kaide’ye karşı mücadeleyi konuştukları öne sürülüyor.

Kuveyt’te yayınlanan El-Rey gazetesine demeç veren İngiliz diplomatik kaynakları, görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Gazetenin görüş aldığı Washington'daki diplomatik kaynakları ise görüşmelerin bölgenin ve dünyanın değişen şartları etrafında şekillendiğini ve İran’ın uluslararası arenaya tekrar dönüşüyle alakalı olduğunu söyledi. 

Görüşmelerin İngiltere'nin aracılığıyla yapılmasının sebebi olarak da, ABD’nin Hizbullah’ı yasal olarak tanımaması ve ABD yetkililerinin Hizbullah’la direk görüşemeyeceği olarak gösteriliyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de geçen hafta görüştüğü İngiltere Başbakanı David Cameron’a Hizbullah’ın diplomatik görüşmelerde yer alması gerektiğini söylediği belirtildi.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum