1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, "Sığınmacı" Kabul Sayısını Arttırabilir
ABD, "Sığınmacı" Kabul Sayısını Arttırabilir

ABD, "Sığınmacı" Kabul Sayısını Arttırabilir

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'ye, ABD'nin gelecek yıl için dünya genelinden kabul edeceği “sığınmacı” sayısının artırılması teklifinde bulunurken, yönetimin 5 bin Suriyeli “sığınmacı”ya kapıyı açmayı planladığı belirtildi.

10 Eylül 2015 Perşembe 11:22A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Senato Adalet Komitesi’nin Göçmenlik ve Ulusal Çıkarlar Alt Komitesi’ne, Obama’nın gelecek yıl için dünya genelinden “sığınmacı” kabulü rakamlarıyla ilgili teklifini sundu.

Senato’daki görüşmelerinin ardından açıklama yapan Kerry, ABD’nin kabul ettiği “mülteci” sayısını artırabileceğini belirtti ama belirli bir rakam vermedi.

Kerry: “Özellikle Suriye ve Avrupa’daki krizi idare edebilme noktasında rakamları değerlendiriyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili basına telekonferans düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer de Kerry’nin, yıllık 70 bin olan “sığınmac”ı kabul sayısının artırılmasını önerdiğini söyledi.

Bu sayının ne kadar artırılacağına yönelik soru üzerine Kerry’nin farklı rakam tekliflerinde bulunduğunu ifade eden yetkili, kesin bir bilgi veremeyeceğini açıkladı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Kerry, bu rakamın gelecek yıl toplamda 75 bine çıkarılmasını istedi. Aradaki 5 bin kişilik ek sayının Suriyeli “sığınmacı”lara ayrılacağı ifade ediliyor.

Bunun yanında, ABD’nin gelecek yıl için Afrika’dan “sığınmacı” sayısını da artırmayı amaçladığı belirtiliyor. Şu anda ABD, en fazla Myanmar, Irak ve Somali’den “sığınmacı” kabul ediyor.

HABERE YORUM KAT