1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD: Rusya’yla Görüşerek Sonuca Varacak Noktada Değiliz
ABD: Rusya’yla Görüşerek Sonuca Varacak Noktada Değiliz

ABD: Rusya’yla Görüşerek Sonuca Varacak Noktada Değiliz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, ABD ve Rusya arasında yapılması planlanan Halep toplantısına katılmamalarını, “Henüz görüşerek sonuca varacak noktada değiliz.” sözleriyle açıkladı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 08:44A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Washington ve Moskova arasında Cenevre’de Suriye’nin Halep kentinde yaşananları konu alan görüşmenin Amerikalı diplomatlar tarafından iptal edilmesini değerlendirdi.

AA’da yer alan habere göre, Toner, konuya ilişkin detay vermek istemediğini belirterek, “Biz henüz bir araya gelerek yapacağımız görüşmelerle yapıcı bir sonuca varacağımızı düşündüğümüz bir noktada değiliz.” dedi.

Sonuca ulaşacaklarını düşündükleri noktada görüşmeye yanaşacaklarını kaydeden Toner, “Gizemli bir hava oluşturmaya çalışmıyorum.” ifadesini kullanarak “Diplomatik görüşmelerimizi masaya yatırmak istemiyorum, sâdece savaşı durdurmak adına elverişli yollar arıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’de katliamlara öncülük eden Beşşar Esed güçlerini bilfiil destekleyen Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantının ABD katılmadığı için iptal edildiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT