1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Polisi Garner'ı Böyle Öldürdü (VİDEO)
ABD Polisi Garner'ı Böyle Öldürdü (VİDEO)

ABD Polisi Garner'ı Böyle Öldürdü (VİDEO)

Eric Garner isimli siyah Amerikalının boğularak ölümüne neden olan polis memuru mahkemede aklandı. Sokaklarda öfke büyürken, ailesi olay anı görüntülerinin delil kabul edilmemesine tepkili.

04 Aralık 2014 Perşembe 13:03A+A-

ABD’de protesto gösterilerine neden olan 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown'un öldürülmesinin ardından şimdi de New York'ta 43 yaşındaki siyah Amerikalı Eric Garner'in ölümüne neden olan polisle ilgili karar tartışılıyor. New York'ta bir mahkemede yargılanan polis memuru Daniel Pantaleo, büyük jüri karşısında savunma yapmıştı. Jüri, Pantaleo hakkındaki suçlamaların düşürülmesine karar verdi.

6 çocuk babası Eric Garner'ın gözaltına alınırken öldüğünü gösteren görüntüler halen video paylaşım sitelerinde. Fakat ailenin avukatı Jonathon Moore, jürinin görüntüleri delil kabul etmediğini söyledi. Tepkili aile, bunu “şaşkınlıkla karşıladıklarını” ifade etti.

Karar üzerine ülke genelinde sokağa dökülen yaklaşık bin gösterici yolları kapattı, tren istasyonlarını işgal etti.

"Nefes alamıyorum" dedikçe polis ısrar ediyor

17 Temmuz'da New York'ta yaşanan olayda polis, Amerikalı Eric Garner'ı kaçak sigara sattığı iddiasıyla durdurarak gözaltına almaya çalışmıştı.

Ülke çapında öfkeye neden olan görüntülerde Garner, polisin kendisini daha önce de "taciz" ettiğini söylüyor. Polis kendisine yaklaştığında, “Ben bir şey yapmadım. Beni her gördüğünüzde rahatsız ediyorsunuz. Lütfen beni yalnız bırakın. Lütfen bana dokunmayın” diyor. Daha sonra Garner’ı yere yatıran polisler 43 yaşındaki adamı yerde kelepçeliyor.

Görüntülerde beş polis var. Polislerden birinin eli, başından itibaren Garner’ın boğazında. Eric Garner da yere düştükten sonra defalarca “Nefes alamıyorum” diye bağırıyor. Buna rağmen, polis memuru Pantaleo, Garner'ın yüzünü yere bastırmaya devam ediyor. Başka bir açıdan çekilen görüntüde ise Garner’ın artık hareketsiz yerde yattığı görülüyor. Polisler Garner’ın yaşayıp yaşamadığını anlamaya çalışırken dakikalar geçiyor. Daha sonra Garner sedyeye bindirilip götürülüyor.

Astımı vardı

New York Adli Tıp yetkilisi, Garner'ın ölüm nedeni olarak "göğsüne yapılan baskı ve kelepçeleme sırasında yüzüstü yatırılması”nı göstermişti. Yetkili, Garner’daki astım ve kalp hastalığının da ölüme neden olduğunu eklemişti.

Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum