1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, PKK Operasyonlarından Rahatsızmış
ABD, PKK Operasyonlarından Rahatsızmış

ABD, PKK Operasyonlarından Rahatsızmış

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün yer alan bir haberde ABD'nin PKK'ya yönelik hava harekatından rahatsız olduğu, ancak IŞİD pazarlıkları nedeniyle şimdilik sessiz kaldığı belirtildi

10 Ağustos 2015 Pazartesi 17:36A+A-

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün Duygu Gönenç imzasıyla yer alan haberde ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın HDP temsilcileriyle bir araya geldiği ve görüşmede PKK'ya yönelik hava harekatına karşı duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği iddia edildi.

Habere göre Büyükelçi Bass, Türkiye’nin operasyonlarına Washington’ın tepkisiz kalmaları eleştirilerine, “Türkiye’yi IŞİD’e karşı mücadeleye ikna etmek yıllarımızı aldı. Türklerin tavrı geri dönülmez olana kadar sabredin” dedi. 

İddiaya göre Bass, TSK’nin Kuzey Irak’a yönelik operasyonlarından rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ancak Bass bu görüşmede heyete, Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede operasyonlara da katılarak görev almasının önemini aktardı.

Türkiye’nin de IŞİD’e karşı operasyonlara önümüzdeki günlerde katılacağını hatırlatan Bass, IŞİD operasyonlarıyla birlikte PKK’ye yönelik operasyonların da hız kaybetmesini beklediğini belirtti. Toplantıya katılan bir isim, Bass’ın, “Biraz sabredin, tren rayına oturunca, IŞİD’e karşı operasyonlar başlayınca, PKK’ye yönelik operasyonlar hız kaybedecek;1-2 ay sabredin” mesajı verdiğini anlattı.

Büyükelçi, ABD ile Türkiye arasında birçok mutabakat metninin imzalandığını ancak bunlara imza atmaktan çok daha önemlisinin Türkiye’nin gerçek anlamda IŞİD’le mücadele etmesi olduğunu belirterek, “Mutabakat sadece hava saldırılarından ibaret değil; IŞİD’e başkalarının katılmasını önlemek için özellikle Türkiye sınırında alınacak daha çok tedbir var” mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT