1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. ABD, Pakistan’ı Yine “İnsansız”la Vurdu!
ABD, Pakistan’ı Yine “İnsansız”la Vurdu!

ABD, Pakistan’ı Yine “İnsansız”la Vurdu!

Amerikan insansız hava aracı Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde bir noktayı bombaladı; en az 5 kişi öldü.

06 Şubat 2013 Çarşamba 14:17A+A-

ABD'nin Pakistan'da insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda beş kişi öldü.

Güvenlik kaynaklarına göre, İHA saldırısı Afganistan sınırı yakınlarındaki Sinvam köyünde Taliban tarafından kullanıldığı iddia edilen bir eve düzenlendi. Evin tamamen yerle bir olduğu saldırı sonrası köy halkının korku ve panikle evlerini terk ettiği belirtildi.

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Sherry Rehman, ABD'nin insansız uçaklarla Pakistan topraklarında düzenlediği saldırıların hukuki olmadığını söylemişti.

Bir Amerikan gazetesine konuşan Rehman, ABD saldırılarının hukuki dayanağının bulunmadığını ve Pakistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirtmişti.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki bölgelerde insansız uçaklarla saldırı düzenleyen ABD ile aralarında hiçbir anlaşma bulunmadığını vurgulayan Rehman, İslamabad yönetiminin istemeyerek bu saldırılara göz yumduğunu kaydetti.

Rehman, Amerikan saldırılarının iki ülke arasındaki ilişkileri çok olumsuz etkilediğine işaret ederek, bu saldırıların kamuoyunda büyük tepkilerle karşılandığına dikkati çekti.

ABD, 2004 yılından beri Taliban ve El-Kaide'yi gerekçe göstererek Pakistan topraklarında saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda 900 kadarı “sivil” 3200 kişinin öldüğü ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum