1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, Mescid-i Aksa Baskınını Kınadı
ABD, Mescid-i Aksa Baskınını Kınadı

ABD, Mescid-i Aksa Baskınını Kınadı

ABD yönetimi, Mescid-i Aksa'daki İsrail baskınından "derin kaygı" duyduğunu belirterek "Tüm şiddet eylemlerini kuvvetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

15 Eylül 2015 Salı 02:22A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın brifinginde, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Kirby açıklamasında şunları ifade etti:

"ABD, Harem-i Şerif çevresindeki son şiddet olayları ve artan gerilimden derin kaygı duymaktadır. Tüm şiddet eylemlerini kuvvetle kınıyoruz. Tüm tarafların itidal göstermesi, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınması ve Harem-i Şerif üzerindeki değişmemiş tarihsel statükoyu hem söz hem de uygulamada muhafaza etmesi kesinlikle kritik önem taşımaktadır.".

ABD Çifte Standartlığı!

Kirby, brifingde AA muhabirinin, Mescid-i Aksa ve içerisindeki Müslümanları hedef alan saldırılara Yahudi yerleşimcilerin de karıştığına ve önceki ay da Filistinli bir bebeğin Yahudi yerleşimcilerce yakıldığına dikkat çekerek, "Onları (Yahudi yerleşimcileri) terörist olarak sınıflandırmıyorsunuz ama Hamas'ı terörist görüyorsunuz. Bu çifte standart değil mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Dünyanın bu kesimindeki şiddet ve bu spesifik olayda da ABD'nin hiçbir çifte standardı olmamıştır. Başta da söyledim, tüm tarafların şiddetten kaçınmaları ve barışçıl koşullara geri dönmelerini istiyoruz. Bu konuda çok net olduk." yanıtını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT