1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD: IŞİD'in Ramadi'yi Alması Olağan
ABD: IŞİD'in Ramadi'yi Alması Olağan

ABD: IŞİD'in Ramadi'yi Alması Olağan

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Ramadi’nin IŞİD eline geçmesi gibi durumların “üzücü ancak savaşta olağan dışı olmadığını” söyledi.

19 Mayıs 2015 Salı 10:41A+A-

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD’in Enbar vilayetinin merkezi Ramadi’nin kontrolünü eline geçirmesini Iraklı güvenlik güçleri için “gerileme” olarak nitelendirirken, bu tür durumların “üzücü ancak savaşta olağan dışı olmadığını” belirtti.

Dempsey, IŞİD’in Ramadi’de kontrolü sağlamasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu durumu Iraklı güvenlik birimleri için "gerileme" olarak tanımlarken, kentin Iraklı güçler tarafından geri alınması için şimdi daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Dempsey, “Iraklı emniyet güçlerini ABD’nin hava saldırıları, eğitimi ve teçhizatıyla desteklemeyi sürdüreceğiz. Mezhepsel tansiyonu azaltmak ve yeniden yapılanma Irak hükümetinin zorluğu olmayı sürdürecek” ifadesini kullandı. 

IŞİD, dört gün önce Enbar'ın il merkezi olan Ramadi'ye saldırmıştı. Çıkan çatışmalarda kentteki devlet binalarını ele geçirip ardından da bomba yerleştirerek patlatan örgüt, önceki gün de Ramadi'nin tamamını ele geçirmişti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT