1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ABD, IŞİD Güçlerine Yeniden Saldırdı
ABD, IŞİD Güçlerine Yeniden Saldırdı

ABD, IŞİD Güçlerine Yeniden Saldırdı

ABD uçakları, Irak'ta bulunan IŞİD güçlerine yeni saldırılar düzenledi.

12 Ağustos 2014 Salı 10:47A+A-

ABD savaş uçakları, Sincar Dağı yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine bugün de yeni hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, bugün Washington yerel saatiyle 13.10 ile 16.30 arasında düzenlenen saldırılarda, IŞİD'e ait 4 kontrol noktası ve aralarında "Humvee" tipi aracın da olduğu zırhlı araçlar vuruldu.

ABD ordusu, Başkan Barack Obama'nın yetki vermesinin ardından cuma gününden bu yana her gün IŞİD hedeflerine karşı operasyonlar düzenliyor.

Pentagon: Saldırılar IŞİD'i yavaşlattı ama zayıflatmadı

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Irak'ın kuzeyinde düzenledikleri hava saldırılarını başka bölgelere yayma planları olmadığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e yönelik düzenledikleri hava saldırılarını başka bölgelere yayma planları olmadığını açıkladı. 

Pentagon'dan yapılan açıklamada Irak'taki asıl sorunun insani kriz olduğu belirtildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD'nin hava saldırılarının IŞİD gruplarını yavaşlattığı ancak zayıflatmadığı ifade edildi.

Pentagon adına açıklama yapan General William Mayville, "Irak'taki IŞİD gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz hava saldırıları sonucunda silahlı grupları yavaşlattık ancak IŞİD grupları Irak'ın kuzeyinde çok geniş bir alanı işgal ettikleri için, bu saldırıların silahlı grupları zayıflattığını söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Mayville açıklamalarında, "Saldırılarımız IŞİD gruplarının Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) başkenti Erbil'e ilerlemesini geçici olarak durdurdu ancak örgütün Irak'ın ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki ilerlemesini etkilemedi" dedi.

 

HABERE YORUM KAT