1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ABD Irak Ordusunu Eğitmeye Başladı
ABD Irak Ordusunu Eğitmeye Başladı

ABD Irak Ordusunu Eğitmeye Başladı

ABD birlikleri Irak Ordusu askerlerini Irak’taki iki üste eğitmeye başladı.

06 Ocak 2015 Salı 06:48A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD birlikleri Irak Ordusu askerlerini Irak’taki iki üste eğitmeye başladı. Pazartesi günü yapılan açıklamada Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, 27 Aralık’ta Bağdat’ın kuzeyindeki Taci üssünde Irak güvenlik güçlerine ait dört taburun altı haftalık eğitimine başlandığını öte yandan Irak ordusu 7. Tümeninin askerlerinin eğitiminin ise Anbar vilayetindeki Esed Hava üssünde birkaç gün önce başlamış olduğunu duyurdu.

Açıklamada eğitimlerin Irak –Suriye sınırında geniş bir bölgeyi elinde tutan IŞİD’e karşı yürütülen harekatın bir parçası olduğu vurgulandı.

Irak’ta, Irak ordusuna danışmanlık yapmak ve yardımda bulunmak aynı zamanda ABD personel ve misyonlarını korumakla görevli yaklaşık 2.100 ABD askeri personelinin mevcut bulunduğu belirtilen açıklamada ABD başkanı Barack Obama’nın IŞİD’in ele geçirdiği toprakların geri alınması için Irak yönetimine yardım edilmesi talimatıyla ülkedeki genişleyen ABD askeri varlığının bir parçası olarak bu sayının bu ayın sonlarına doğru 1.300 kadar daha artması bekleniyor ifadelerine yer verildi.

Dokuzu Irak güvenlik güçleri ve üçü Peşmerge güçleri olmak üzere toplamda 12 Irak Tugayının eğitim göreceği ve Irak’ta iki yerde daha, biri Erbil’de diğeri Besmaya’da, eğitim misyonunun oluşturulacağı da açıklamada yer aldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum