1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD insanlığın aklıyla dalga geçmeye devam ediyor!
ABD insanlığın aklıyla dalga geçmeye devam ediyor!

ABD insanlığın aklıyla dalga geçmeye devam ediyor!

ABD, havadan bırakılan yardımı almaya çalışan Filistinlilerin boğulmasını "trajedi" olarak nitelendirdi.

28 Mart 2024 Perşembe 14:15A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ekim'den bu yana Siyonist vahşete kol kanat germek için elinden geleni yapan ABD bir yandan ise dünya halklarının tepkisini azaltmak için sözde yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor. Havadan yapılan bu yardımların çok kullanışsız ve maliyetli olduğu defalarca zikredilse de Refah'ı açmak yerine bunu tercih eden ABD bir yandan ise Filistinlileri bu yardımlarla zor durumda bırakıyor.

Denize bırakılan yardımları almak için açılan bazı Filistinlilerin boğularak ölmesi ABD'nin yaptığı yardımın akıl dışılığını kanıtlarken ABD yetkilileri ise insanlıkla dalga geçmeye devam eden açıklamalar yapıyorlar. 

Sözcü Miller, Dışişleri Bakanlığının günlük basın brifinginde, Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen ve denize düşen yardımlara ulaşmaya çalışan 12 kişinin boğulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Miller, "İnsanların en başında, okyanusa yüzüp insani yardım almaya çalışacak kadar çaresiz hissetmesi bir trajedi. Hiç kimse bunu yapmak zorunda kalmamalı." dedi.

İnsani yardımın ihtiyaç sahiplerine güvenli ve kolay ulaşmasının önemini vurgulayan Miller, "Kimse ailesine gıda, su ve ilaç götürebilmek için hayatını riske atmak zorunda kalmamalı." ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara indirilmesi nedeniyle 18 Filistinli hayatını kaybetmişti. Uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerin 12'si boğularak, 6'sı da izdiham sonucu yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum