1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD, Hamas-Fetih Anlaşmasından Endişeli!
ABD, Hamas-Fetih Anlaşmasından Endişeli!

ABD, Hamas-Fetih Anlaşmasından Endişeli!

ABD Sözcüsü, Filistinli gruplar arasında varılan ittifaktan dolayı endişeli olduğunu söyledi.

24 Nisan 2014 Perşembe 18:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Washington, Filistinli gruplar arasında varılan ittifaktan dolayı endişeli olduğunu söyleyerek bu ittifakın İsrail-Filistin barışı için sarf edilen çabaları tıkadığını belirtti ve  hayal kırıklığına uğradığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jenniffer Psaki tarafından yapılan açıklamada, “Hangi Filistin hükümeti olursa olsun İsrail devletinin varlığına ve ilkelerine saygı göstermelidir.” denildi.

Psaki, bu ilkelere karşı takınılacak herhangi bir sorumsuzluğun İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerinin devamını ciddi bir şekilde engelleyeceğinin altını çizdi.

Sözcü ‘’İsrail’in kendisine varlık hakkı tanımayan bir hareketle nasıl barış görüşmesi yapacağını düşünmekte zorlanıyorum.’’ diyerek ABD’nin ittifaktan dolayı hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Psaki ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Perşembe günkü ittifaktan sonra İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu ile bir telefon görüşmesi yaptığını da açıkladı.

Perşembe günü (dün) varılan ittifaka göre Uluslararası kamuoyu tarafından Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak tanınan Filistin Kurtuluş Örgütü (El Fetih) ve 2007’den beri Gazze şeridini kontrol eden İslami Direniş Hareketi (Hamas) beş hafta içerisinde Ulusal Uzlaşı Hükümeti kuracak.

İsrail ise Fetih hareketi lideri Mahmud Abbas’ı “barış”ı değil Hamas’ı tercih etmekle itham ediyor.

İsrail-Filistin barış görüşmeleri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin girişimleriyle geçtiğimiz Temmuz ayından beri devam ediyordu, fakat Amerikan arabulucu Martin Andik gözetiminde Salı günü yapılan son İsrail-Filistin barış görüşmesi herhangi bir ilerleme kaydedememişti.

Arabi 21’den Çeviren: İsmail Çoktan

HABERE YORUM KAT

1 Yorum