1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Genelkurmayı “Tampon Bölge”ye Karşı
ABD Genelkurmayı “Tampon Bölge”ye Karşı

ABD Genelkurmayı “Tampon Bölge”ye Karşı

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Suriye sınrına tampon bölge isteyen Türkiye'ye karşı çıktı.

31 Ağustos 2012 Cuma 18:31A+A-

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Türkiye'nin Suriye için güvenli bölge talebini eleştirirken, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye politikasına da eleştiriler getirdi. Dempsey, Obama'nın Suriye'ye yönelik harekât konusunda hatalı davrandığını savundu.

NATO'nun ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye müdahale tehdidini yerine getiremeyeceği uyarısında bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Türkiye ordusundaki komuta kademesinin de, Suriye içinde tampon bölgelerin kurulmasını bazı ülkelerin değil, NATO'nun üstlenmesinden yana olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey "Eğer tampon bölge kurmaya karar verirseniz, o zaman onu koruma sorumluluğunu da üstlenmiş oluyorsunuz. Bu da sizi silah, hava ve balistik füze sistemi kurmaya, kullanmaya itebilir" dedi.

Bu nedenle Suriye'de tampon bölge kurulmasının "güç" olduğunu kaydeden Dempsey, Suriye'nin Libya ile sık sık karşılaştırılmasını da "gülünç" olarak niteledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Suriye'de bir iç savaşın en kötü sonucunun, tüm riskleri içeren bir istikrarsız devlet olacağını belirtti.

“İsrail'le Suç Ortağı Olmak İstemiyoruz”

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, İsrail'in nükleer programını bahane ederek İran'ı vurmasına da karşı çıktı.

Dempsey, İsrail'den ABD'yi saldırıdan önce haberdar etmesi gibi bir talepte bulunmadığını, çünkü bu konuda suç ortağı olmak veya sonra yaşanacaklar için sorumluluk üstlenmek istemediğini söyledi.

Kaynak: Ajanslar/ NTV

HABERE YORUM KAT