1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Genelkurmay Başkanı: İtibarımız zarar gördü
ABD Genelkurmay Başkanı: İtibarımız zarar gördü

ABD Genelkurmay Başkanı: İtibarımız zarar gördü

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Afganistan'dan çekilme sürecinin yürütülüşünün ülkesinin itibarına zarar verdiğini yemin altında iken ifade etti.

30 Eylül 2021 Perşembe 09:37A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtlayan Mark Milley Cumhuriyetçi Parti'den Roger Wicker'in, "İtibarımız büyük zarar gördü, öyle değil mi?" sorusuna, "Dünyanın dört bir yanında müttefikler, ortaklar ve rakipler nezdinde ne kadar itibarlı olduğumuz yoğun şekilde gözden geçiriliyor. Evet, gelişmelerin itibarımıza zarar verdiğini söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

Mark Milley ayrıca Taliban'ın Afganistan'da kontrolü bu kadar hızlı bir şekilde ele alacağını öngöremediğini söyledi.

Geçtiğimiz Ocak ayında “Amerika geri döndü” sloganıyla göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'si siyasi arenada istenmeyen ülkeler arasına girdi.

Afganistan'dan kaçar gibi ayrılan ABD ordusunun itibarı İslam ülkelerine yaşattığı acının ardından dibi gördü. 

Irak, Afganistan ve Suriye'de milyonlarca Müslüman'ın hayatını riske atan, öldüren ve zorunlu göçe maruz bırakan ABD'nin itibarı, Allah'a şükürler olsun ki ABD Genelkurmay Başkanı'nın ağzından da duyulacak şekilde zelil bir pozisyon aldı. 

Adımını attığı her ülke ve bölgede arkasında kaos bırakan ABD'nin son yüzyıldaki tüm başkanları ve siyasi aktörleri zelil bir şekilde anılmaya başlandı.

ABD son yıllarda birçok ülkedeki asker sayısını azaltsa ve bazı üslerini kapatarak askerlerini ana karaya taşısa da Amerikan ordusunun halen 172 ülkede, çeşitli ölçeklerde 800'e yakın askeri üs ve 320 binden fazla asker bulundurduğu biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum