1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, Dinlemedik Diyemedi
ABD, Dinlemedik Diyemedi

ABD, Dinlemedik Diyemedi

ABD'nin çoğu Avrupalı 35 lideri dinlediğinin ortaya çıkması başkentlerde alarma neden oldu. Obama liderlere telefon edip 'Sizi dinlemiyoruz' dedi. 'Dinlenen ülkeler arasında Türkiye var mı?' sorusu ise hala cevapsız. Dışişleri Sözcüsü aynı soruya 'Dinleme

26 Ekim 2013 Cumartesi 06:30A+A-

ABD'nin dinleme kriziyle ilgili sızan belgelerde Türkiye'ye dair bir bilginin bulunmaması dikkat çekerken gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde geçen sene bulunan böceklere çevrildi. ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan böceklerle ilgili, 'Bu türden dinleme faaliyetlerine Amerikalıların dâhil olmadığı garantisini Türklere verdiniz mi' sorusuna, 'Ben bunu duymadım' cevabını verdi ancak 'Dinlemedik' demedi.

Basın toplantısında konuyla ilgili olarak soruları cevaplayan Harf, 'Tek tek bütün ortaklarımızla karşılaştığımız her olayın üzerinden gidip bu konuyu dönem içinde gündeme getirip getirmediklerine bakmak sanırım benim için imkânsız olur. Ben bunu duymadım. Ama bu konuda daha fazla bir bilgim olur mu bakmaktan mutlu olurum' diye konuştu.

Sözcü Harf, 'Özellikle Başbakan'la (Erdoğan) ilgili olacak şekilde, Türkler Amerikalıların Türkiye'deki dinleme operasyonlarıyla ilgili size bir endişe dile getirdiler mi?' sorusuna da 'Benim bildiğim yok. Bu konuyu hiç gündeme getirdiler mi bilmiyorum ama benim bilgim dâhilinde değil. Böyle bir şey kesinlikle duymadım' dedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü, Brezilya, Meksika, Fransa ve Almanya ile krize neden olan dinleme suçlamalarının her ülke için farklı bir boyut taşıdığını söyledi. Harf, bu ülkelere verilen 'Dinlenmiyorsunuz' garantisinin başka ülkeler için de geçerli olup olmadığı sorusuna, 'Herkesi kapsayacak bir açıklama yapmayacağım' dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT