1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Destekli PYD 8 Saatte 13 Köyü Ele Geçirdi!
ABD Destekli PYD 8 Saatte 13 Köyü Ele Geçirdi!

ABD Destekli PYD 8 Saatte 13 Köyü Ele Geçirdi!

ABD'nin IŞİD'e karşı savaş bahanesiyle desteklediği PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, dün sabah saatlerinde Münbiç'e saldırdı.

02 Haziran 2016 Perşembe 09:26A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, ABD’nin desteklediği Münbiç saldırıları sonucunda 13 köyü IŞİD'den aldı. Halep'in kuzeyinde Suriyeli direnişçilere karşı 2 yıldır bütün gücüyle savaşan ve sürekli ilerleme kaydeden IŞİD'in ABD ve PYD ittifakının kara saldırıları sonrası sâdece 8 saat içerisinde 13 köyden çekilmesi, bölgede neler yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD, PYD’yi Münbiç’e Yerleştirecek!

PYD'nin IŞİD'den aldığı köy isimleri ise şöyle: Şaş Hasan, Cib Şıh Ubeyd, Beleşa, Halula, El Alluş, Cinif el-Ahmar, Haşhaşa, Biyr el-Ummal, Mineyhal, Ebû Safa, Rumeylat, Rumeyla, Hacı Ali. Bu 13 köyü PYD'ye terk eden IŞİD'in birkaç gün içinde Münbiç'i de terk edeceği ve ABD'nin PYD’yi bu ilçeye yerleştireceği belirtiliyor.

Rakka operasyonunun başladığı ilk günden itibaren PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin esas hedefinin Münbiç ve Cerablus yönünde ilerlemek olduğu ve Rakka’nın aldatmadan ibaret olduğu söyleniyordu.

pyd-002.jpg

PYD, 45 Günde 400’den Fazla Kişiyi Kaçırdı!

PYD, ele geçirdiği bölgelerde terör estirmeye devam ediyor. Ülkenin kuzeyinde 45 günde aralarında 18 yaş altı çocukların da olduğu 400'den fazla kişiyi kaçırarak zorla militan yapan PYD, baskın düzenlediği evlerde bulunan altın, para ve araçlara da el koydu.

HABERE YORUM KAT